რეცეპტის ინგრედიენტები
12 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
11⁄5 კგ. სტაფილო
2 თავი ხახვი
5 ცალი მოზრდილი პამიდორი
საჭიროებისამებრ ზეთი
2 ჩ/კ ძმარი
გემოვნებით მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.გარეცხილ ბულგარულ წიწაკას მოვაჭრათ თავი და ამოვასუფთაოთ. მოვაყაროთ მარილი და ჩავალაგოთ...
რეცეპტის ინგრედიენტები
3 კგ. წითელი ბულგარული
2 კგ. მწვანე ბულგარული
5 კგ. პომიდორი
კგ. სტაფილო
1 კგ. ხახვი
200 გრამი ნიორი
700 მლ. ზეთი
1 კონა ოხრახუში
1 კონა ქინძი
გემოვნებით მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.დაჭერით ყველა ინგრედიენტი, გარდა...
რეცეპტის ინგრედიენტები
3 კგ. წითელი ბულგარული წიწაკა
3 კგ. მწვანე ბულგარული წიწაკა
100 გრამი მწვანე წიწაკა (მწარე)
5 თავი ნიორი (დაჭრილი)
2 ჩ/ჭ ზეთი
2 ჩ/ჭ შაქარი
2 ჩ/ჭ ძმარი
5 ცალი დაფნის ფოთოლი
800 გრამი ტომატ-პასტა
800 გრამი წყალი
რეცეპტის...
რეცეპტის ინგრედიენტები
წითელი პამიდორი
4 კბილი ნიორი
რამდენიმე ღერი ნიახური
რამდენიმე შავი წიწაკის მარცვალი
3 ცალი დაფნის ფოთოლი
რამდენიმე ღერი კამა
1 ლიტრი წყალი
3 ს/კ მარილი
2 ს/კ შაქარი
3 ს/კ ძმარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.გაარჩიეთ და გარეცხეთ მაგარი,...
რეცეპტის ინგრედიენტები
3 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული*
2 კბილი დაკეპილი ნიორი
2 ცალი შავი პილპილის მარცვალი
კამა
2 ცალი ვაზის ფოთოლი
2 ჭიქა ანადუღარი წყალი
2 ს/კ ზღვის მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.ბოსტნეული გარეცხეთ და დაჭერით.
2.მარილი წყალში შეურიეთ და გაადნეთ....
რეცეპტის ინგრედიენტები
5 კგ. მწვანე პამიდორი
2 კგ. წითელი ბულგარული წიწაკა
1 კგ. სტაფილო
2 კგ. ხახვი
2 კონა ნიახური
2 კონა ოხრახუში
1⁄2 კგ. ნიორი
წითელი მწარე წიწიაკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
11⁄2 ჩ/ჭ ძმარი
11⁄2 ჩ/ჭ ზეთი
რეცეპტის მომზადების...
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 ლიტრი წყალი
3 ს/კ თეთრი ძმარი
1 ჭიქა მარილი
2 კგ. პატარა კიტრი
6 კბილი ნიორი
ახალი კამა
პილპილის მარცვლები
ვაზის ფოთლები
3 ჩ/კ შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.კიტრი ქილებში ჩადებამდე გარეცხეთ.
2.გარეცხეთ და გაამზადეთ ერთ ლიტრიანი...
სწორი რეცეპტი არ არის იმისათვის საკმარისი .რომ გემრიელი საჭმელი მოვამზადოთ.ეს ყველაფერი ხომ მხოლოდ ინგრედიენტებზე არ არის დამოკიდებული.შემოგთავაზებთ რაომედინე ჭკვიანურ ხრიკს.
სამზარეულოში ფუსფუსი და გემრიელი კერძების მომზადება, ალბათ, ხახვის გარეშე წარმოუდგენელია. დიასახლიებს, შესაძლოა, ხახვთან ყოველდღიური შეხებაც კი ჰქონდეთ. ის კერძებს ნამდვილად აგემრიელებს, თუმცა, მისი დაჭრა უცრემლოდ არც თუ ისე ადვილია. და მაინც, რატომ „ვტირით“ ხახვის დაჭრისას? ხახვი შეიცავს ბუნებრივ ამინომჟავებს – სულფოქსიდებს. დაჭრისას მისი უჯრედები ზიანდება, რაც იწვევს სულფოქსიდების ჰაერში გავრცელებას. ეს საკმაოდ მძაფრი ნივთიერება თვალში მოხვედრისას მის ძლიერ გაღიზიანებას იწვევს, ცრემლდენა კი ორგანიზმის დამცავი რეაქციაა, რომ ნივთიერება თვალების ზედაპირიდან „ჩამორეცხოს“.