დონატის რეცეპტი-მარტივი და გემრიელი

საოცარი დონატის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები

  • 2 სუფრის კოვზი თეთრი ძმარი
  • 3-4 ჭიქა რძე
  • 2 სუფრის კოვზი მარგარინი
  • 1⁄2 ჭიქა შაქარი
  • 1 ცალი კვერცხი
  • 1⁄2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
  • 2 ჭიქა ფქვილი
  • 1⁄2 ჩაის  საცხობი სოდა
  • 1⁄4 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1 ლიტრი ზეთი 
     

პირველ ეტაპზე ძმარი რძეში შეურიეთ და რამდენიმე წუთით გასვლის შემდგომ  დაელოდეთ რომ მასა გასქელდეს.  მიქსერის დახმარებით ათქვიფეთ დარბილებული მარგარინი და  შაქარი მანამ სანამ არ მიიღებთ გლუვ, ერთგვაროვან  მასას. ეტაპობრივად დაამატეთ  კვერცხი, ვანილი და ურიეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდგომ მეორე თასში მოათავსეთ წინასწარ გაცრილი ფქვილი, სოდა და მარილი. ფქვილის ნაზავი და რძის ნაზავი მონაცვლეობით დაუმატეთ მარგარინისა და შაქრის ნაზავს  მიღებული ცომის მასა  კი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე დაახლოებით 1 სანტიმეტრის სისქეზე გააბრტყელეთ.

დაჭერით დონატის საჭრელით და გააჩერეთ საშუალოდ 8-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ქვაბში ჩაასხით ზეთი და  გააცხელეთ 190 C-მდე

შეეცადეთ ძალიან ფრთხილად შეწვით დონატები ცხელ ზეთში შებრაწვამდე ორივე მხრიდან. დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოშორდეს. სანამ თბილია, მოაყარეთ შაქრის პუდრი. მომზადებისთანავე  მიირთვით გემრიელად.

 

 

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება