სამარხვო ვაშლის ნამცხვრის რეცეპტი

უგემრიელესი ვაშლის ნამცხვრის მოსამზადებლად მოიმარაგეთ შემდეგი ინგრედიენტები

  • 1 კგ. ვაშლი
  • 1 ჩ/ჭ შაქარი
  • 3 ს/კ შაქრის ფქვილი
  • 1 პაკეტი ვანილი
  • 1 ჩ/ჭ ზეთი
  • 3 1/2 ჩ/ჭ ფქვილი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 1/2 ჩ/ჭ ცხელი წყალი
     

ჯამში მოათავსეთ სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, დაუმატეთ, ზეთი და ნახევარი ჭიქა ცხელი წყალი, ასევე დაამატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი კომბაინის დახმარებით, რომლის საშუალებითაც სწრაფად და ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე  მიიღებთ ფაფუკ ცომს

ვაშლი სასურველია დაჭრათ  მცირე ზომებად.  მიღებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ, დადეთ ფქვილმოყრილ ტაფაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ მასზე გული, დააწყვეთ ვაშლის ნაჭრები და დააფარეთ ცომის მეორე ფენა.

 

ნამცხვრის გულის მოსამზადებლად ერთმანეთს აურიეთ ერთი ჩაის ჭიქა შაქარი, ნახევარი ჭიქა ფქვილი და ვანილი.  აუცილებელი გვერდები ამოუკეცოთ და გამოაცხვეთ ნელ ცეცხლზე დაახლოებით 50 წუთის განმავლობაში.

მას შემდგომ რაც შეამჩნევთ ნამცხვარი ფერის ცვლილებას გავარდისფერებამდე , გამოიღეთ და დაჭერით თბილი.

გაციების შემდეგ , სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქრის ფქვილი და გემრიელად მიირთვით

 

 

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება