რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
11⁄3 ჭიქა ფქვილი
1⁄2 ჩ/კ მარილი
1⁄2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1 ჭიქა დარბილებული მარილიანი კარაქი
2 ჭიქა შაქარი
4 ცალი დიდი კვერცხი
11⁄2 ჩ/კ ვანილი
1⁄2 ჭიქა არაჟანი
3 ს/კ წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 165 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 25 სმ ზომის კექსის საცხობ ფორმას.
-
პატარა თასში კაკაოს ფხვნილი, ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი ჩაცერით.
-
დიდ თასში დარბილებული კარაქი და შაქარი ელექტრო მიქსერით რამდენიმე წუთით გაღიავებამდე და ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.
-
სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხები და კარგად შეათქვიფეთ. დაუმატეთ ვანილი. თასის კიდეები კოვზით ჩაფხიკეთ.
-
პატარა თასში აურიეთ არაჟანი და წყალი. სხვა თასში ფქვილის ნაზავი და არაჟნის ნაზავი ერთად 5 ეტაპად ათქვიფეთ – დაიწყეთ და დაამთავრეთ ფქვილის ნაზავით. (ე.ი. 1/3 ფქვილის ნაზავი, შემდეგ ½ არაჟნის ნაზავი, შემდეგ 1/3 ფქვილის ნაზავი, შემდეგ დარჩენილი ½ არაჟნის ნაზავი და ბოლოს დარჩენილი 1/3 ფქვილის ნაზავი). დროდადრო თასის კიდეები კოვზით ჩაფხიკეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს კარგად შეერიოს.
-
ცომი წინასწარ გამზადებულ კექსის საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.
-
აცხვეთ 165 C-ზე, სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ, დაახლოებით 1 სთ და 10 წუთით.
-
გამოიღეთ ღუმელიდან და ფორმაშივე ბოლომდე გააცივეთ. როცა გაცივდება ნამცხვრის ლანგარზე გადმოიტანეთ. გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: