რეცეპტის ინგრედიენტები

1   ჭიქა კაკაოს ფხვნილი

113  ჭიქა ფქვილი

12  ჩ/კ მარილი

12  ჩ/კ გამაფხვიერებელი

1   ჭიქა დარბილებული მარილიანი კარაქი

2   ჭიქა შაქარი

4   ცალი დიდი კვერცხი

112  ჩ/კ ვანილი

12  ჭიქა არაჟანი

3   ს/კ წყალი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 165 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 25 სმ ზომის კექსის საცხობ ფორმას.

  • პატარა თასში კაკაოს ფხვნილი, ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი ჩაცერით.

  • დიდ თასში დარბილებული კარაქი და შაქარი ელექტრო მიქსერით რამდენიმე წუთით გაღიავებამდე და ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.

  • სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხები და კარგად შეათქვიფეთ. დაუმატეთ ვანილი. თასის კიდეები კოვზით ჩაფხიკეთ.

  • პატარა თასში აურიეთ არაჟანი და წყალი. სხვა თასში ფქვილის ნაზავი და არაჟნის ნაზავი ერთად 5 ეტაპად ათქვიფეთ – დაიწყეთ და დაამთავრეთ ფქვილის ნაზავით. (ე.ი. 1/3 ფქვილის ნაზავი, შემდეგ ½ არაჟნის ნაზავი, შემდეგ 1/3 ფქვილის ნაზავი, შემდეგ დარჩენილი ½ არაჟნის ნაზავი და ბოლოს დარჩენილი 1/3 ფქვილის ნაზავი). დროდადრო თასის კიდეები კოვზით ჩაფხიკეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს კარგად შეერიოს.

  • ცომი წინასწარ გამზადებულ კექსის საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.

  • აცხვეთ 165 C-ზე, სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ, დაახლოებით 1 სთ და 10 წუთით.

  • გამოიღეთ ღუმელიდან და ფორმაშივე ბოლომდე გააცივეთ. როცა გაცივდება ნამცხვრის ლანგარზე გადმოიტანეთ. გემრიელად მიირთვით.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: 

დაკავშირებული პროდუქტები