რეცეპტის ინგრედიენტები

2   ცალი ქათამი

1   ცალი ლიმონის წვენი

100   გრამი ზეითუნის ზეთი

4   კბილი დანაყილი ნიორი

112  ჩ/კ გამხმარი ქონდარი

3   ჩ/კ გამხმარი როზმარინი

2   ცალი დაფნის ფოთოლი

112  ჩ/კ წითელი წიწაკის ფანტელები

მარილი

პილპილი გემოვნებით

გამდნარი უმარილო კარაქი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.გაჭერით ქათამი შუაზე და ამოიღეთ ნეკნები და ხერხემალი.

2.აურიეთ კარაქის გარდა ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში და გააჩერეთ ქათამი მიღებულ მარინადში 2–დან 6 საათამდე. შეწვამდე კი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

3.წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 260°C-ზე.

4.ამოიღეთ ქათამი მარინადიდან და მეტ–ნაკლებად შეამშრალეთ.

5.დააწყვეთ ლანგარზე, წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი და აცხვეთ 20–25 წუთით, ცხობისას ერთი–ორჯერ წაუსვით კარაქი.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: