რეცეპტის ინგრედიენტები

115  კგ. ფქვილი

1   ცალი კვერცხი

180   გრამი კარაქი

500   მლ. ნელ-თბილი წყალი/რძე

1   ჩ/კ მარილი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1,მოათავსეთ 1 კილოგრამი ფქვილი თასში და გაუკეთეთ ჩაღრმავება. ჩაასხით წყალი, ჩატეხეთ კვერცხი და მოაყარეთ მარილი. ურიეთ ეს ინგრედიენტები რბილი ცომის მიღებამდე.

2,მოათავსეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბტყელეთ 20×40სმ ზომის ოთხკუთხედად. გამოიყენეთ სუფრის დანა და ცომის ნახევარს ალაგ-ალაგ მოაცხეთ კარაქი. ზემოდან გადააკეცეთ ცომის უცხიმო ნახევარი და მოაყარეთ ფქვილი. ხელახლა გააბრტყელეთ ცომი და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ კარაქი არ გამოგელევათ(დაახლოებით 5-ჯერ).

3,ბოლოს მიღებული ცომი ერთხელ გადაკეცეთ სიგრძეზე და რამოდენიმეჯერ სიგანეზე. შემდეგ შეფუთეთ კულინარიული ცელოფნით და შედგით საყინულეში 20 წუთით ან მაცივარში 1 საათით.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: