რეცეპტის ინგრედიენტები

1320  კგ. ფქვილი

200   მლ. წყალი

1   ს/კ საფუარი

200   მლ. რძე

1   ცალი კვერცხი

50   მლ. ზეთი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1,შეათბეთ წყალი 35°C-მდე და გახსენით მასში საფუარი.

2,მოათავსეთ 1 კილოგრამი ფქვილი ღრმა თასში და გაუკეთეთ გულში ღრმული. ჩაუმატეთ საფუვრიანი წყალი, ზეთი, რძე და ჩაატეხეთ ერთი კვერცხი. სურვილისამებრ შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი შაქარი, ცომისთვის ოქროსფერი ბზინვარების მისანიჭებლად. ხელით შეურიეთ ეს ყველაფერი ერთმანეთს და რბილ ცომს ბურთის ფორმა მიეცით. შეფუთეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 2 საათით.

3,შემდეგ, აფუებულ ცომს ჩაუმატეთ 150 გრამი ფქვილი და გადაზილეთ. დაყავით სამ თანაბარ ნაწილად და თითოეულს მიეცით ბურთის ფორმა. შეფუთეთ და შეინახეთ, ან განაგრძეთ ცხობა სასურველი ხაჭაპურის.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: