რეცეპტის ინგრედიენტები

10   ს/კ უმარილო კარაქი

1   ჭიქა ფქვილი

34  ჭიქა შაქარი

3   ცალი კვერცხი

112  ჭიქა დაჭრილი ნუში

14  ჩ/კ მარილი

1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი

112  ჩ/კ ლიმონის ცედრა

ყურძნის მარცვლები


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი 8X20 სმ ზომის კექსის საცხობ ფორმას.

  • დიდ თასში მიქსერით მაღალ სიჩქარეზე კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) და ½ ჭიქა შაქარი ფაფუკი მასის მიღებამდე, დაახლოებით 3 წუთით თქვიფეთ.

  • დაუმატეთ კვერცხი სათითაოდ და თასის კიდეები ჩაფხიკეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი კარგად შეერიოს.

  • სამზარეულოს კომბაინში ნუში და ¼ ჭიქა შაქარი მოათავსეთ და დააბლენდერეთ ისე, რომ ნუში წვრილად გაიხეხოს. დაუმატეთ ფქვილი და მარილი და კარგად აურიეთ. მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე ნუშის ნაზავი კარაქის ნაზავს შეურიეთ. დაუმატეთ ვანილი და ლიმონის ცედრა.

  • ცომი წინასწარ გამზადებულ ფორმაში გადაიტანეთ და ზედაპირი მოასწორეთ. ყურძნის მარცვლები (შეგიძლიათ გამოიყენოთ მწვანე, წითელი და შავი ყურძენი) სიგანეზე შუაზე გაყავით და ცომის ზედაპირზე მწკრივებად ლამაზად ჩაალაგეთ. აცხვეთ დაახლოებით 1 საათით.

  • გააგრილეთ ფორმაშივე. დაჭერით და გემრიელად მიირთვით.

  • ნამცხვარი შეგიძლიათ საკვებ ცელოფანში გადაახვიოთ და ოთახის ტემპერატურაზე 3 დღემდე შეინახოთ.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: 

 

დაკავშირებული პროდუქტები