რეცეპტის ინგრედიენტები
10 ს/კ უმარილო კარაქი
1 ჭიქა ფქვილი
3⁄4 ჭიქა შაქარი
3 ცალი კვერცხი
11⁄2 ჭიქა დაჭრილი ნუში
1⁄4 ჩ/კ მარილი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
11⁄2 ჩ/კ ლიმონის ცედრა
ყურძნის მარცვლები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი 8X20 სმ ზომის კექსის საცხობ ფორმას.
-
დიდ თასში მიქსერით მაღალ სიჩქარეზე კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) და ½ ჭიქა შაქარი ფაფუკი მასის მიღებამდე, დაახლოებით 3 წუთით თქვიფეთ.
-
დაუმატეთ კვერცხი სათითაოდ და თასის კიდეები ჩაფხიკეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი კარგად შეერიოს.
-
სამზარეულოს კომბაინში ნუში და ¼ ჭიქა შაქარი მოათავსეთ და დააბლენდერეთ ისე, რომ ნუში წვრილად გაიხეხოს. დაუმატეთ ფქვილი და მარილი და კარგად აურიეთ. მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე ნუშის ნაზავი კარაქის ნაზავს შეურიეთ. დაუმატეთ ვანილი და ლიმონის ცედრა.
-
ცომი წინასწარ გამზადებულ ფორმაში გადაიტანეთ და ზედაპირი მოასწორეთ. ყურძნის მარცვლები (შეგიძლიათ გამოიყენოთ მწვანე, წითელი და შავი ყურძენი) სიგანეზე შუაზე გაყავით და ცომის ზედაპირზე მწკრივებად ლამაზად ჩაალაგეთ. აცხვეთ დაახლოებით 1 საათით.
-
გააგრილეთ ფორმაშივე. დაჭერით და გემრიელად მიირთვით.
-
ნამცხვარი შეგიძლიათ საკვებ ცელოფანში გადაახვიოთ და ოთახის ტემპერატურაზე 3 დღემდე შეინახოთ.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: