რეცეპტის ინგრედიენტები
400 გრამი ფქვილი
200 გრამი შაქარი
100 გრამი მარგარინი
1 ცალი კვერცხი
80 მლ. რძე
21⁄2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1⁄2 ჩ/კ ვანილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.დარბილებული კარაქი შაქართან ერთად ათქვიფეთ. დაუმატეთ რძე და გამაფხვიერებელი. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი.
2.ცომი 6–7 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. გამოჭერით ცომი „კორჟიკის“ ფორმაზე.
3.წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180–200 C-ზე. გამოჭრილი კორჟიკები საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ და 15 წუთით აცხვეთ. როცა ზემოდან ცოტათი შეიბრაწება ტკბილეული უკვე მზადაა. ღუმელში ზედმეტად დიდხანს არ გააჩეროთ, რადგან „კორჟიკები“ ძალიან მაგარი გამოვა. გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: