ჯამში მოათავსეთ სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, დაუმატეთ, ზეთი და ნახევარი ჭიქა ცხელი წყალი, ასევე დაამატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი კომბაინის დახმარებით, რომლის საშუალებითაც სწრაფად და ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე მიიღებთ ფაფუკ ცომსვაშლი სასურველია დაჭრათ მცირე ზომებად. მიღებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ, დადეთ ფქვილმოყრილ ტაფაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ მასზე გული, დააწყვეთ ვაშლის ნაჭრები და დააფარეთ ცომის მეორე ფენა.
პირველ ეტაპზე ძმარი რძეში შეურიეთ და რამდენიმე წუთით გასვლის შემდგომ დაელოდეთ რომ მასა გასქელდეს. თასში მიქსერის დახმარებით ათქვიფეთ დარბილებული მარგარინი და შაქარი მანამ სანამ არ მიიღებთ გლუვ მასას. ეტაპობრივად დაამატეთ კვერცხი, ვანილი და ურიეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ეტაპზე სხვა თასში მოათავსეთ წინასწარ გაცრილი ფქვილი, სოდა და მარილი.ფქვილის ნაზავი და რძის ნაზავი მონაცვლეობით დაუმატეთ მარგარინისა და შაქრის ნაზავს მიღებული ცომის მასა კი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე დაახლოებით 1 სანტიმეტრის სისქეზე გააბრტყელეთ.
პირველ რიგში გავხეხოთ სტაფილო, ავთქვიფოთ 4 კვერცხი მიქსერის საშუალებით. დავამატოთ შაქარი,ვანილი და ვურიოთ 3-4 წუთის განმავლობაში. მალევე შევურიოთ მარილი და ოთახის ტემპერატურის კარაქი . ჩაის კოვზი სოდა და 2 სუფრის კოვზი ძმარი დავუმატოთ ცომს და მუდმივი მორევის პირობებში დავუმატოთ ფქვილი. სამზარეულოს კომბაინის დაგეხმარებით კი პროცესი გაგიმარტივდებათ, პერიოდულად დაუმატეთ წინასწარ გახეხილი სტაფილო. მიღებული მასა, რომელიც ვიზუალურად ფაფუკი და სტაფილოსფერია, მოათავსეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ 180 ℃ დაახლოებით 45-50 წუთის განმავლობაში
მაცივრიდან წინასწარ გამოღებულ ოთახის ტემპერატურის ან მიკროტალღურ ღუმელში გამდნარ კარაქს დავუმატოთ ფქვილი, შაქრის პუდრი და კარგად გავთქვიფოთ მიქსერის საშუალებით მყარი მასის მიღებამდე. დავუმატოთ კვერცხი და ვურიოთ მანამ სანამ არ მივიღებთ შეკრულ, მსუბუქ მასას. მალევე გადავახვიოთ პარკში და დავასვენოთ მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში. დროს გავლის შემდგომ მოვათავსოთ საცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 20-25 წთ 180 ℃-ზე
რეცეპტის აღწერა
ტომატო წარმოგიდგენთ ყველაზე მარტივ რეცეპტს, რომელიც გასწავლით სამარხვო რულეტის სწრაფად და იოლად მომზადებას. გიყვართ “სიგარეტები”? არაა პრობლემა! ეს არის “ორი ერთში” რეცეპტი. ისწავლეთ ამ ერთი რეცეპტით ორი დესერტის მომზადება!
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ჩ/ჭ ზეთი
2 ს/კ ზეთი
1⁄2 ჩ/ჭ ცხელი წყალი
1...