ჯამში მოათავსეთ სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, დაუმატეთ, ზეთი და ნახევარი ჭიქა ცხელი წყალი, ასევე დაამატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი კომბაინის დახმარებით, რომლის საშუალებითაც სწრაფად და ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე  მიიღებთ ფაფუკ ცომსვაშლი სასურველია დაჭრათ  მცირე ზომებად.  მიღებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ, დადეთ ფქვილმოყრილ ტაფაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ მასზე გული, დააწყვეთ ვაშლის ნაჭრები და დააფარეთ ცომის მეორე ფენა.
პირველ ეტაპზე ძმარი რძეში შეურიეთ და რამდენიმე წუთით გასვლის შემდგომ  დაელოდეთ რომ მასა გასქელდეს. თასში მიქსერის დახმარებით ათქვიფეთ დარბილებული მარგარინი და  შაქარი მანამ სანამ არ მიიღებთ გლუვ მასას. ეტაპობრივად დაამატეთ  კვერცხი, ვანილი და ურიეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ეტაპზე სხვა თასში მოათავსეთ წინასწარ გაცრილი ფქვილი, სოდა და მარილი.ფქვილის ნაზავი და რძის ნაზავი მონაცვლეობით დაუმატეთ მარგარინისა და შაქრის ნაზავს  მიღებული ცომის მასა  კი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე დაახლოებით 1 სანტიმეტრის სისქეზე გააბრტყელეთ.
პირველ რიგში გავხეხოთ სტაფილო, ავთქვიფოთ 4 კვერცხი მიქსერის საშუალებით. დავამატოთ შაქარი,ვანილი და ვურიოთ 3-4 წუთის განმავლობაში. მალევე შევურიოთ მარილი და ოთახის ტემპერატურის კარაქი .  ჩაის კოვზი სოდა და 2 სუფრის კოვზი ძმარი დავუმატოთ ცომს და მუდმივი მორევის პირობებში დავუმატოთ ფქვილი. სამზარეულოს კომბაინის დაგეხმარებით კი პროცესი გაგიმარტივდებათ, პერიოდულად დაუმატეთ წინასწარ გახეხილი სტაფილო. მიღებული მასა, რომელიც ვიზუალურად ფაფუკი და სტაფილოსფერია, მოათავსეთ ღუმელში  და გამოაცხვეთ 180 ℃  დაახლოებით  45-50 წუთის განმავლობაში
მაცივრიდან წინასწარ გამოღებულ ოთახის ტემპერატურის ან მიკროტალღურ ღუმელში გამდნარ კარაქს დავუმატოთ ფქვილი, შაქრის პუდრი და კარგად გავთქვიფოთ მიქსერის საშუალებით მყარი მასის მიღებამდე.  დავუმატოთ კვერცხი და ვურიოთ მანამ სანამ არ მივიღებთ შეკრულ, მსუბუქ მასას. მალევე გადავახვიოთ პარკში და დავასვენოთ მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში. დროს გავლის შემდგომ მოვათავსოთ საცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 20-25 წთ 180 ℃-ზე
894
რეცეპტის ინგრედიენტები 4   ცალი კვერცხის ცილა 11⁄4  ჭიქა შაქრის პუდრა რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.გააცხელეთ ღუმელი 95°C-მდე. ბეზეს მომზადების მთავარი საიდუმლო დაბალ ტემპერატურაზე მისი ხანგრძლივი ცხობაა. საცხობ ფირფიტას მოაცხეთ ცოტაოდენი კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი. 2.გათქვიფეთ კვერცხის ცილა(ოთახის ტემპერატურის)...
527
რეცეპტის ინგრედიენტები 2   ჭიქა ყავისფერი შაქარი ჭიქა ტაჰინი ჭიქა რძე 1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი 1   ჩ/კ კაკაო ს/კ ფისტას კაკალი ს/კ ნუში რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.წაუსვით ცხიმი პატარა საცხობ ფორმას. 2.ადუღეთ რძე და შაქარი ღრმა ტაფაში საშუალო ტემპერატურაზე, სანამ არ გასქელდება (წყალში...
440
რეცეპტის ინგრედიენტები 6   ცალი კვერცხი 1   ჭიქა რძე 1   ჭიქა ფქვილი 1⁄2  ჩ/კ მარილი 3   ს/კ კარაქი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.დიდ თასში, მიქსერით ერთმანეთში ათქვიფეთ კვერცხი, ფქვილი, რძე და მარილი, ნაზი და ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. 2.გაადნეთ კარაქი და წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას....
637
რეცეპტის ინგრედიენტები 600   გრამი ტკბილი ალუბალი 2   ს/კ გამდნარი კარაქი 4   ცალი კვერცხი 1   ჭიქა რძე 3⁄4  ჭიქა ფქვილი 1⁄4  ს/კ მარილი 1⁄2  ჭიქა შაქარი 1⁄2  ს/კ ნუშის ექსტრაქტი 1⁄2  ს/კ ვანილის ექსტრაქტი შაქრის პუდრა რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.წინასწარ...
349
რეცეპტის ინგრედიენტები 600   გრ. ტკბილი ალუბალი 2   ს/კ გამდნარი კარაქი 4   ცალი კვერცხი 1   ჭიქა რძე 3⁄4  ჭიქა ფქვილი 1⁄4  ს/კ მარილი 1⁄2  ჭიქა შაქარი 1⁄2  ს/კ ნუშის ექსტრაქტი 1⁄2  ს/კ ვანილის ექსტრაქტი შაქრის პუდრა რეცეპტის მომზადების საფეხურები: წინასწარ...
370
რეცეპტის ინგრედიენტები 4   ცალი კვერცხის ცილა 11⁄4  ჭიქა შაქრის პუდრა რეცეპტის მომზადების საფეხურები: გააცხელეთ ღუმელი 95°C-მდე. ბეზეს მომზადების მთავარი საიდუმლო დაბალ ტემპერატურაზე მისი ხანგრძლივი ცხობაა. საცხობ ფირფიტას მოაცხეთ ცოტაოდენი კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი. გათქვიფეთ კვერცხის ცილა(ოთახის...
485
რეცეპტის აღწერა ტომატო წარმოგიდგენთ ყველაზე მარტივ რეცეპტს, რომელიც გასწავლით სამარხვო რულეტის სწრაფად და იოლად მომზადებას. გიყვართ “სიგარეტები”? არაა პრობლემა! ეს არის “ორი ერთში” რეცეპტი. ისწავლეთ ამ ერთი რეცეპტით ორი დესერტის მომზადება! რეცეპტის ინგრედიენტები 1   ჩ/ჭ ზეთი 2   ს/კ ზეთი 1⁄2  ჩ/ჭ ცხელი წყალი 1...
რეცეპტის ინგრედიენტები 41⁄2  ჭიქა გაცრილი ფქვილი 3   ჭიქა თეთრი შაქარი 1   ჭიქა დაუმტკბარი კაკაოს ფხვნილი 1   ჭიქა მცენარეული ზეთი 3   ჭიქა წყალი 3   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი 1⁄2  ჩ/კ მარილი 3   ს/კ ვანილის ექსტრაქტი რეცეპტის მომზადების საფეხურები: წინასწარ...