რეცეპტის ინგრედიენტები

6   ცალი კარტოფილი

2   ს/კ ფქვილი

1   ჩ/კ მარილი

12  ჩ/კ პილპილი

12  ჩ/კ პაპრიკა

3   ს/კ გამდნარი კარაქი

1   ჩ/კ დაჭრილი ახალი ქონდარი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.თეთრი ან ყვითელი გათლილი კარტოფილი ჩაჭერით 5 მმ. სისქის ნაჭრებად ისე, რომ მთლიანად არ გაიჭრას.

2.აურიეთ ფქვილი, მარილი, პილპილი და პაპრიკა. ამოსვარეთ კარტოფილი ნაზავში, მოათავსეთ დაუჭრელი ბოლოთი საცხობ ლანგარზე ან შესაწვავ ტაფაზე. მოასხურეთ კარაქი და მოაყარეთ ქონდარი.

3.აცხვეთ ღუმელში 1900 C-ზე დარბილებამდე, საბნამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას და გახდება ხრაშუნა, დაახლოებით 1 სთ. და 15 წთ. მირთმევამდე კარტოფილს მოასხურეთ ტაფაზე დარჩენილი მოყავისფრო კარაქი, მწვანილი.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: