ხორცის ყიდვის დროს მნიშვნელოვანია მისი ხარისხი და ვარგისიანობა გავითვალისწინოთ

კრიტერიუმები რომელიც აკმაყოფილებს ხორცის ვარგისანობას:

  • ხორცი არ უნდა იყოფოდეს ბიჭკოებად.წინააღმდეგ შემთხვევაში ის ახალი არ არის 

 

  • ხორცი აუცილებლად უნდა იყოს მშრალი და არა ლორწოვანი,ხელი არ უნდა სრიალებდეს.

 

  • გაჭრის დროს ხორცის ფერი ისეთივე უნდა იყოს როგორც მისის ზედაპირი

 

  • თუ ხორცი ხრაშუნობს შესაძლებელია მასში პარაზიტები იყოს 

 

  • ხორცი არც ძალიან ღია ფერის და არც ძალიან მუქი არ უნდა იყოს,ხშირად ძველ ხორცს წმენდენ ეს მუქ ლაქებზეა შესამჩნები

  • ბატკნის ხორცის საუკეთესო ნაწილი არის ძვალზე მდებარე ხორცი ის ყველაზე რბილი ნაწილია

 

  • არომატი აი კიდევ რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება , მას არ უნდა ასდიოდეს ნესტის სუნი.შეგიძლიათ ხორცი გახვრიტოთ თუ ხორცი ძველია ან გაფუჭებულია მის სუნს აუცილებლად იგრძნობთ 

 

  • ასევე მნიშვნელოვანია ხორცზე ცხიმის რაოდენობა, ცხიმის ხორცზე ბევრ რამეს გვიჩვენებს.ცხიმი უნდა იყოს თეთრი ან კრემისფერი.ყვითელი ცხიმი მიანიშნებს ბებერი ცხოველის ხორცზე
კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება