რეცეპტის ინგრედიენტები
2 ცალი ბანანი
3⁄4 ჭიქა ფქვილი
1⁄4 ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი
6 ს/კ შაქარი
1⁄4 ჭიქა ზეთი
1⁄2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1⁄2 ჩ/კ საცხობი სოდა
1⁄2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. ბანანი გაფრცქვენით, თასში მოათავსეთ და დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ ზეთი, ვანილი, შაქარი და კარგად აურიეთ.
-
სხვა თასში აურიეთ ფქვილი, საცხობი სოდა და გამაფხვიერებელი.
-
ფქვილის ნაზავში გააკეთეთ ჩაღრმავება და ბანანის ნაზავი ჩაასხით.
-
მსუბუქად აურიეთ, არ ათქვიფოთ. ცომს დაჭრილი ნიგვზის ნახევარი შეურიეთ. დანარჩენი ნახევარი თავზე მოსაყრელად გადაინახეთ.
-
მაფინის საცხობ ფორმებში ცომი კოვზით ისე გადაიტანეთ, რომ ფორმის ¾ ნაწილი ამოივსოს. ცხობისას მაფინი აუცილებლად ამოვა, ამიტომაც ფორმა ბოლომდე არ ამოავსოთ. მოაყარეთ დარჩენილი ნიგოზი.
-
აცხვეთ 30 წუთით, ან სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ. მაფინები თავზე უნდა გადაიბრაწოს. გემრიელად მიირთვით!
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: