თუ დრო არ გაქვთ სამზარეულოში საათობით ფუსფუსისათვის, სენდვიჩის აპარატს რაც შეიძლება მალე უნდა დაუმეგობრდეთ. ასე გემრიელი საუზმეც გექნებათ და მეტი დროც სხვა საქმეებისთვის. მარტივი და სწრაფად მოსამზადებელი საკვები თქვენი დღის რაციონი გახდება. მას შემდეგ, რაც მის შეძენას გადაწყვეტთ, უნდა გავითვალისწინოთ რამოდენიმე ასპექტი და კონკრეტულად რა, ამის შესახებ დღეს ჩვენი სტატიის საშუალებით მოგიყვებით.
სენდვიჩის აპარატი შედგება ორი გამაცხელებელი ფირფიტისგან, შედეგად, იგი პურს ხუხავს ორივე მხარეს, რაც სენდვიჩს განსაკუთრებულ გემოს აძლევს. სულ ეს არის მისი მუშაობის არსი. ახლა კი, კონკრეტული რამებზე განვაგრძობთ. სხვადახვა მწარმოებლების მიერ დამზადებული სენდვიჩის აპარატები ძირითადად ერთმანეთისგან განსხვავდებიან ფუნქცია–მახასიათებლებითა და დიზაინით. ასევე, განხვავებულ მოდელებს აქვთ ფირფიტების განხვავებული ფორმები, მაგ. სამკუთხა, ოთკუთხედი, ერთ მხარეს მომრგვალერბული ან ფიგურული. აქვთ ან არ აქვთ ტაიმერი, სენდვიჩი მომზადების მდომრეობის ინდიკატორი და სხვა
დამატებითი მახასიათებლები.
კორპუსის მასალა
პირველ რიგში, სენდვიჩი აპარატის შეძენის დროს გაითვალისწინეთ კორპუსის მასალა. ის შესაძლოა იყოს 2 სახის:
პლასტმასის - პლასტმასის კორპუსის მქონე სენდვიჩის აპარატის ღირებულება ნაკლებია, ვიდრე ფოლადს.
ფოლადის - ფოლადის აპარატი მეტად გამძლეა. ასევე, ზოგიერთ მათგანს აქვს თერტმოსტატის ფუნქცია მუდმივი ტემპერატურის შესანარჩუნებლად. მისი საშუალებით, თქვენი სენდვიჩი დაცულია დაწვისგან, ხოლო თბოიზოლაციის სახელურების საშუალებით დამწვრობისგან
გაითვალისწინეთ, აქვს თუ არა მომზადების ინდიკატორი. ასეთ შემთხვევაში, თქვენ არ მოგიწევთ აპარატთან ახლოს მისვლა და საკვების შემოწმება არის თუ არა ის მზად, შორიდანვე დაინახავთ მის მდგომარეობას და მანამდე გადმოდებთ თეფშზე, სანამ ზედმეტად გამოშრება ან ჯერ კიდევ არ იქნება მზად. სენდვიჩის აპარატებს ასევე აქვთ ხოლმე თავსახურის ბლოკირების ფუნქცია, დაცვა გადახურებისგან და მიმწვრობის საწინააღმდეგო საფარი და რა თქმა უნდა, ყოველ მათგანი დასაფასებელია.
სიმძლავრე
რაც უფრო მაღალია სიმძლავრე, მით უფრო სწრაფად მომზადდება სენდვიჩები. საშუალოდ 750 ვატიან სიმძლავრეზე ომლეტიანი ბუტერბროდი 3 წუთში გაკეთდება. ვაფლი - 10 წუთში.
გამოცვლადი პანელები
ცუდია, თუ აპარატს პანელები არ ეცლება. ამ ფუნქციის დახმარებით მათი გარეცხვა ბევრად უფრო ადვილია. ასეთ პანელებს ძირითადად მულტუფუნქციურ აპარატებს უკეთებენ, რომლებიც განკუთვნილია სენდვიჩების, ვაფლების, გრილზე შემწვარი ბოსტნეულის მოსამზადებლად.
დანაყოფების რაოდენობა და პანელების ფორმა
პატარა აპარატი 2 დანაყოფით იტევს მხოლოდ პურის ერთ ნაჭერს. გამოდის 2 სამკუთხა სენდვიჩი. ორი ადამიანისთვის ასეთი დანადგარი იდეალურია, მაგრამ დიდი ოჯახისთვის უკეთესი იქნება თუ 4 დანაყოფიან აპარატს შეიძენთ. გაითვალისწინეთ, რომ კვადრატული ან სამკუთხა სანდვიჩისთვის, შესაბამისი პური უნდა შეიძინოთ. სანამ სასენდვიჩეს პირველად გამოიყენებთ, შეაერთეთ დენში და კარგად გააცხელეთ. ამით აპარატს უცხო სუნი გაუვა და დაიწვება მიკრობები.
რისი მომზადება შეგიძლიათ
ყველაზე კარგი ის არის, რომ სასენდვიჩეში მხოლოდ პურის და მისი შიგთავსით მომზადებული საკვების მომზადება კი არა, ღვეზელის, ვაფლის და ფენოვანი ცომის გამოცხობაც შეგიძლიათ.