მათთვის, ვისაც უყვარს სამზარეულოში ფუსფუსი მიქსერი მნიშვნელოვანი ხელსაწყოა. არსებობს სხვადასხვა ზომის, ფერის მიქსერები. თქვენ წინასწარ უნდა განსაზღვროთ შეძენამდე თუ რამდენად ხშირად გამოიყენებთ მას და შეარჩიოთ შესაბამისი მოდელი. მწარმოებლების მიერ შექმნილია ორი სახის მიქსერი, ესენია სტაციონალური და ხელის.
განსხვავება. ხელის მიქსერის გამოყენებისას იგი უნდა გეჭიროთ ხელში. ის ძალიან კომფორტულია გადასაადგილებლად. რაც შეეხება, სტაციონალურ მიქსერს, მას აქვს სადგამი, ამიტომ ის დგას მაგიდაზე. ასევე, მას აქვს უფრო დიდი სიმძლავრე.
არსებობს მიქსერის მესამე ტიპიც, რომელიც მიეკუთვენბა სტაციონარულებს. თუმცა, უფრო კომბინირებულია - ამ მოდელებში, საჭიროების შემთხვევაში ღილაკზე დაჭერით მიქსერი სცილდება სადგამს და თქვენ მას იყენებთ, როგორც ხელისას.
სიმძლავრე/სიჩქარე. მიქსერისთვის მნიშვნელოვანია მისი სიმძლავრე, რადგან რაც უფრო მეტია სიმძლავრე, მით უფრო მარტივია სქელი მასის შერევა. ხელის მიქსერებს ძირითადად აქვთ 150-400-450 ვატი სიმძლავრე, ხოლო სტაციონალური მიქსერის სიმძლავრე 200 დან 400 ვატამდე მერყეობს. რაც შეეხება, მიქსერების სიჩქარეს, მათ ძირითადად გააჩნია სიჩქარის 3 - 5 რეჟიმი. არსებობს მიქსერების სხვადასხვა მოდელები, რომლებსაც სიჩქარის 12-18 რეჟიმი გააჩნიათ.. საცმები. ხელის მიქსერებს ძირითადად მოყვება ორი წყვილი საცმი: პირველი - პროდუქტის ასათქვეფად, ხოლო მეორე წყვილი - პროდუქტის ასარევად. ისინი ერთმანეთისგან მხოლოდ მასალითა და ხარისხით განსხვავდება. არსებობს ასევე სხვადასხვა სპეციალური საცმები მიქსერისთვის, რომლებიც გამოიყენება პიურესთვის, დამაქუცმაცებელი, ხილისა და ბოსტნეულისთვის და ა.შ. ტურბორეჟიმი/გადახურების საწინააღმდეგო რეჟიმი. ამ ფუნქციის დახმარებით შესაძლებელია ღილაკზე თითის დაჭერით გაიზარდოს საცმების ბრუნვის სიჩქარე, თუმცა რამდენიმე წამის განმავლობაში, რომ არ გადახურდეს ძრავი. ტურბო რეჟიმს ძირითადად იყენებენ ცომში არსებული გუნდების დასაშლელად. გადახურებისგან დაცვის რეჟიმი იცავს მიქსერს და მისი გადახურების ან დაბინძურების შემთხვევაში მიქსერის ძრავი ავტომატურად გაითიშება. მიქსერის სიმძლავრე. ხელის მიქსერებს გააჩნიათ 100-400 W სიმძევრის დიაპაზონი , ხოლო სტაციონარულ და კომბინირებულს - 150 W -დან 500 W-მდე . რაზე მოქმედებს მიქსერის სიმძლავრე? პირველ რიგში ის მოქმედებს პროდუქტების ჩამატების მოცულობაზე. 100-200- ვატიანი მიქსერი მოზილავს მაქსიმუმ ნახევარ კილოგრამ ცომს. ხელის 300-400 ვატიანი მიქსერები მოერებიან 1-1,5 კილოგრამს, ხოლო იგივე სიმძლავრის სტაციონარული და კომბინირებული მიქსრერები - 3-4კგ-ს.იმპულსური რეჟიმი- ძალიან კარგი პლიუსია. მაგალითად, კვერცხის ათქეფვისას, ქაფის მიღებისთვის, პროცესის დასასრულში დააჭერთ იმპულსური რეჟიმის ღილაკს ბოლომდე, მიქსერი უცებ აკრიფავს სიჩქარეს და თქვენ მიიღებთ საჭირო შედეგს.
რა სახის საცმეები არსებობს?
სადღვები (ორი ცალი)
ცომის მოსაზელი კაუჭები (ორი სპირალი)
საცმი- ბლენდერი - გამოიყენება პიურესთვის და ბოსტნეულის დაქუცმაცებისთვის. რეალური ხელის ბლენდერის ანალოგი
უნივერსალური დასაქუცმაცებელი: ამ საცმით, მიქსერი ხდება მინიკომბაინი, პროდუქტების დასაჭრებლად. მისი გამოყენებით ფარშის მომზადებაც შეიძლება.
საცმი პიურესთვის
ელექტროდანა.
არსებობს ბევრი მწარმოებელი, რომელიც უშვებს ხარისხიან მიქსერებს: Gorenjie, Bosh, Moulinex, Electrolux, Zelmer, Tefal და Phillips.