ხორცის ყიდვის დროს მნიშვნელოვანია მისი ხარისხი და ვარგისიანობა გავითვალისწინოთ
კრიტერიუმები რომელიც აკმაყოფილებს ხორცის ვარგისანობას:
- ხორცი არ უნდა იყოფოდეს ბიჭკოებად.წინააღმდეგ შემთხვევაში ის ახალი არ არის
- ხორცი აუცილებლად უნდა იყოს მშრალი და არა ლორწოვანი,ხელი არ უნდა სრიალებდეს.
- გაჭრის დროს ხორცის ფერი ისეთივე უნდა იყოს როგორც მისის ზედაპირი
- თუ ხორცი ხრაშუნობს შესაძლებელია მასში პარაზიტები იყოს
- ხორცი არც ძალიან ღია ფერის და არც ძალიან მუქი არ უნდა იყოს,ხშირად ძველ ხორცს წმენდენ ეს მუქ ლაქებზეა შესამჩნები
- ბატკნის ხორცის საუკეთესო ნაწილი არის ძვალზე მდებარე ხორცი ის ყველაზე რბილი ნაწილია
- არომატი აი კიდევ რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება , მას არ უნდა ასდიოდეს ნესტის სუნი.შეგიძლიათ ხორცი გახვრიტოთ თუ ხორცი ძველია ან გაფუჭებულია მის სუნს აუცილებლად იგრძნობთ
- ასევე მნიშვნელოვანია ხორცზე ცხიმის რაოდენობა, ცხიმის ხორცზე ბევრ რამეს გვიჩვენებს.ცხიმი უნდა იყოს თეთრი ან კრემისფერი.ყვითელი ცხიმი მიანიშნებს ბებერი ცხოველის ხორცზე