სწორი რეცეპტი არ არის იმისათვის საკმარისი .რომ გემრიელი საჭმელი მოვამზადოთ.ეს ყველაფერი ხომ მხოლოდ ინგრედიენტებზე არ არის დამოკიდებული.შემოგთავაზებთ რაომედინე ჭკვიანურ ხრიკს.
- ხორცის ხშირად ამობრუნება მის ნაჭერს მშრალს და უგემოვნოს ტოვებს ,ის უნდა ამოაბრუნოთ მხოლოდ მაშინ როდესაც ამისი დრო იქნება.ამის გასაგებად მხოლოდ ტაფა შეარხიეთ , თუ ხორცი მარტივად "სრიალებს" მაშინ გადაბრუნების დრო ყოფილა.
- საჭმლის შეწვა ზეითუნის ზეთში დიდი შეცდომაა.მაღალ ტემპერატურაზე ზეითუნის ზეთი ბოლს უშვებს რაც საჭმელს უფუჭებს გემოს და მას ნაკლებად არომატულს და გემრიელს ხდის
- ნელა ჩავაგდოთ კვერცხი ცივ წყალიან ჭიქაში, ახალი კვერცხი "ფსკერზე" ჩაიძირება.თუ ის შუაში გაჩერდა მაშინ კვერცხი 2-3 კვრის ყოფილა ხოლო თუ კვერცხმა ზემოთ "ტივტივი" დაიწყო მაშინ მის ჭამა არ შიძლება.
- არ შეიძლება იმ წამსვე გამზადებული საჭმლის მირთმევა, დააცადეთ ხოტა ხანი რათა საჭმელს გემო და არომატი გაუჯდეს.
- ლიმონის ნაჭრები გრილსა და თევზს შუაშუ დაუმატეთ თევზი არაჩვეულებრივად არომატულად შეიწვება.
- ღვინო ახალი და კარგია მხოლოდ მისი გახსნიდან რამოდენიმე დღის განმავლობაში.
- დასაჭრელი დაფას ქვეშ სამზარეულოს პირსახოცი დაუდეთ, ამით თავიდანა აირიდებთ დაფის სრიალს .
- კარტოფილს მხოლოდ თბილი რძე შეურიეთ, ცივი რძის შერევის შემთხვევაში კარტოფილი ფერს შეიცვლის და ის ნაცრისფერი გახდება.