უგემრიელესი ხორცის შნიცელი მაკარონით
 
მოიმარაგეთ შემდეგი ინგრედიენტები:

  •  6 ს/კ ერბო
  •  450 გრ ქამა სოკო
  •  1 ჩ/კ მდოგვი
  •  მარილი
  •  შავი პილპილი
  •  ხმელი სუნელი
  •  2 ს/კ მშრალი ღვინო
  •  150 გრ არაჟანი

 


 
გარნირისთვის დაგჭირდებათ:

 

  • 4 ნაჭერი თხლად დაჭრილი გახუხული პური
  • 500 გრ მაკარონი
  • 125 გრ კარაქი
  •  2 ჩ/კ ზეითუნის ზეთი
  •  2-4 ღერო რეჰანი

 
პირველ ეტაპზე გაადნეთ ერბო, ტაფაზე დააყარეთ თხლად დაჭრილი ხორცი და შეწვით საშუალო ცეცხლზე. შემდგომ უკვე მომზადებული მასა გადაიტანეთ, ქვაბში. სოკო დაჭერით წვრილად, დააყარეთ ტაფაზე და შებრაწეთ. დაუმატეთ მდოგვი , მარილი, სუნელი, პილპილი გემოვნებით, თქვენთვის სასურველი ოდენობა და თუშეთ 2 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ დაუმატეთ ღვინო, მუდმივი მორევის პირობებში კი დაუმატეთ არაჟანი. მასა ადუღეთ დამატებით 4 წუთის განმავლობაში და დაასხით ხორცს.  
ხორცი 180 ℃ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში შედგით და დატოვებთ 5-10 წუთის განმავლობაში. შემდგომ ეტაპზე   ქვაბში  აადუღეთ წყალი, შეაზავეთ მარილით, დაუმატეთ რეჰანი და ზეთი. წყალში ჩაყარეთ მაკარონი და მოხარშეთ. საბოლოო ეტაპზე კი, მოხარშული მაკარონი გადაწურეთ, კარაქში აურიეთ და მორთეთ რეჰანით. საბოლოოდ ეტაპზე შნიცელს  დაუმატეთ  მაკარონი და გახუხული პურთან ერთად და  მიირთვით გემრიელად.
 

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება