პირველ ეტაპზე გაადნეთ ერბო, ტაფაზე დააყარეთ თხლად დაჭრილი ხორცი და შეწვით საშუალო ცეცხლზე. შემდგომ უკვე მომზადებული მასა გადაიტანეთ, ქვაბში. სოკო დაჭერით წვრილად, დააყარეთ ტაფაზე და შებრაწეთ. დაუმატეთ მდოგვი , მარილი, სუნელი, პილპილი გემოვნებით, თქვენთვის სასურველი ოდენობა და თუშეთ 2 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ დაუმატეთ ღვინო, მუდმივი მორევის პირობებში კი დაუმატეთ არაჟანი. მასა ადუღეთ დამატებით 4 წუთის განმავლობაში და დაასხით ხორცს.
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 კგ. კალმარი
300 გრამი პაშტეტი
2 ცალი სტაფილო
2 ცალი ხახვი
2 ცალი კვერცხი
50 გრამი კარაქი
100 გრამი მაიონეზი
ლიმონი
დაფნის ფოთოლი
შავი წიწაკა
მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.გაასუფთავეთ კალმარის ზედაპირი და მოათავსეთ მდუღარე...
რეცეპტის ინგრედიენტები
200 გრამი ქათმის ფილე
2 ცალი ბულგარული წიწაკა
1 თავი საშუალო ზომის ხახვი
1 ცალი საშუალო ზომის სტაფილო
მაიონეზი გემოვნებით
კეტჩუპი გემოვნებით
მარილი და პილპილი
ზეთი
2 ცალი ბებოს ლავაში
სალათის ფურცელი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.ვრაპის მომზადებას...