რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ჭიქა წიწიბურა
11⁄2 ჭიქა მდუღარე წყალი
250 გრამი ღორის ხორცის ფარში
1 თავი დაჭრილი ხახვი
1 ცალი გახეხილი სტაფილო
2 კბილი დაკეპილი ნიორი
2 ს/კ კეჩუპი
1⁄2 ჩ/კ მარილი
1⁄4 ჩ/კ შავი პილპილი
2 ცალი დაფნის ფოთოლი
ზეითუნის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.საშუალო ტემპერატურაზე ღრმა ქვაბი გააცხელეთ და 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი დაასხით. დაუმატეთ გარეცხილი და კარგად გადაწურული წიწიბურა და 3–4 წუთით თუშეთ, დროდადრო მოურიეთ. წიწიბურა ქვაბიდან გადმოიღეთ და გადადგით.
2.იმავე ქვაბში ჩაასხით კიდევ 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი. ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი და გახეხილი სტაფილო. თუშეთ 4–5 წუთით დარბილებამდე. დაუმატეთ ფარში და კარგად მოთუშეთ. დაუმატეთ 2 ს/კ კეჩუპი, 2 კბილი დაკეპილი ნიორი და კარგად აურიეთ.
3.წიწიბურა მიღებულ ნაზავზე გადაანაწილეთ და დაფარეთ 1 ½ ჭიქა მდუღარე წყლით. მოაყარეთ ½ ჩ/კ მარილი, ¼ ჩ/კ შავი პილპილი და 2 ცალი დაფნის ფოთოლი.
4.ქვაბს თავსახური დააფარეთ და დაბალ ტემპერატურაზე 15 წუთით, ან წიწიბურას მოხარშამდე ადუღეთ. როცა მოიხარშება გადმოდგით გაზქურიდან და გააჩერეთ 10 წუთით. შემდეგ მოურიეთ და გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: