რეცეპტის ინგრედიენტები
170 გრამი წიწიბურა
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 თავი დაჭრილი ხახვი
1 ცალი დაჭრილი სტაფილო
225 გრამი დაჭრილი სოკო
1 ს/კ კარაქი
475 მლ. წყალი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.საწურზე ცივ წყალში გაავლეთ წიწიბურა. დააწდეთ.
2.ამასობაში, საშუალო ტემპერატურაზე ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და სტაფილო და თუშეთ 5–10 წუთით. შეურიეთ სოკო და თუშეთ კიდევ 5 წუთით.
3.საშუალო ტემპერატურაზე ქვაბში გაალღვეთ კარაქი. დაუმატეთ წიწიბურა და ამოურიეთ. შემდეგ, შეურიეთ ხახვის ნაზავი, წყალი, მარილი და პილპილი. აადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ ქვაბს და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე სითხის შეწოვამდე, დაახლოებით 20 წუთით. კარგად ამოურიეთ და გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: