როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი გასპაჩო
 


ცივი წვნიანი გასპაჩოს დასამზადებლად მოიმარაგეთ შემდეგი ინგრედიენტები:
 

  •   2 ცალი პომიდორი
  •  1 ცალი წითელი ბულგარული
  •  1 ცალი მწვანე ბულგარული
  •  1 ცალი კიტრი
  •  1 კბილი ნიორი
  •   ტაბასკო (ცხარე სოუსი) 0,5 ჩ/კ
  •   ზეითუნის ზეთი
  •   მარილი/წიწაკა გემოვნებით

 
თუ ესპანური სამზარეულო გიყვართ ან გაინტერესებთ გასპაჩო ნამდვილად მოგეწონებათ. აღნიშნული კერძის მთავარი ინგრედიენტი პომიდორია. ამიტომაც შეეცადეთ შეარჩიოთ, რბილი, წვნიანი და გემრიელი პომიდორი.


პირველ ეტაპზე შეწვით ნიორი ტაფაზე, უცხიმოდ და კანიანად დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. გაციების შემდგომ გაფცქვენით და  წინასწარ გაფცქვნილ პომიდორთან ერთად დაანაწევრეთ ბლენდერის გამოყენებით. პარალელურად ცალკე დააბლენდერეთ კიტრი დაბულგარული წიწაკა.  მიღებული მასა შეურიეთ ერთმანეთს და დაასხით პომიდვრის წვენი.  მუდმივი მორევის პირობებში   სანელებლები, ზეითუნის ზეთი, თეთრი ღვინის ძმარი. ძალიან უხდება თუ ტაბასკოს სოუსის რამდენიმე წვეთი და უგემრიელესი  გასპაჩოც მზადაა.  წვნიანი უნდა მიირთვათ ცივი, ამიტომაც 1 საათის განმავლობაში გააჩერეთ მაცივარში. 
გასპაჩო განსაკუთრებით უხდება ცხარე ქათმის ხორცს

კომენტარები

კომენტარეები ვერ მოიძებნა

შეტყობინების დატოვება