რეცეპტის ინგრედიენტები
8 ჭიქა საქონლის ბულიონი
700 გრამი მწვანე კომბოსტო
4 კბილი ნიორი
3 ცალი საშუალო კარტოფილი
2 ცალი საშუალო ხახვი
2 ცალი საშუალო პომიდორი
2 ცალი პატარა ბოლოკი
1 ცალი პრასი (ქვედა ნაწილი)
1 ცალი დიდი სტაფილო
3 ცალი დაფნის ფოთოლი
2 ს/კ კარაქი
1 ჩ/კ შავი პილპილის მარცვლები
1 ჩ/კ კვლიავი
2 ს/კ არაჟანი
1 ჩ/კ კამა (1 ულუფაზე)
1 ჩ/კ ოხრახუში (1 ულუფაზე)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.წვრილად დაჭერით (ან გახეხეთ) კომბოსტო, პომიდორი (გარეცხილი) და ბოლოკი (გათლილი). გათალეთ და გახეხეთ სტაფილო.
2.გაფრცქვენით და დაჭერით ნიორი და ხახვი.
3.გარეცხეთ პრასი და დაჭერით რგოლებად.
4.კარტოფილი გათალეთ და ლუკმებად დაჭერით.
5.გაალღვეთ კარაქი მოზრდილ ქვაბში.
6.ჩაყარეთ ნიორი, ხახვი, ბოლოკი, პრასი და სტაფილო. თუშეთ მაღალ ტემპერატურაზე 5–10 წუთით, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება.
7.დაამატეთ ბულიონი (ან დასაშვებია წყალიც ვეგეტარიანელებისთვის) და მიიყვანეთ დუღილამდე.
8.ჩააყარეთ კომბოსტო, კარტოფილი, პომიდორი, დაფნა, პილპილი და კვლიავი.
9.შეამცირეთ ტემპერატურა მინიმუმამდე და დააფარეთ თავსახური. ადუღეთ დაახლოებით 1 საათი ან მანამ, სანამ ბოსტნეული არ მოიხარშება. დროდადრო მოურიეთ.
10.ამოიღეთ დაფნის ფოთლები. შემდეგ დაჭერით კამა და/ან ოხრახუში.
11.გადმოასხით წვნიანი ჯამებში.
12.სურვილისამებრ ზემოდან დაამატეთ არაჟანი და მოაყარეთ კამა და/ან ოხრახუში.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: