რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
450 გრამი კუბიკებად დაჭრილი ქათამი
მარილი გემოვნებით
ახლად დაფქული შავი პილპილი
1 ცალი ლიმონის წვენი
1 ცალი ლიმონის ცედრა
1 კბილი დაკეპილი ნიორი
1 თავი დაჭრილი ხახვი
2 ცალი დაჭრილი სტაფილო
2 ცალი დაჭრილი ნიახურის ღერო
4 ჭიქა ქათმის ბულიონი
1 ჭიქა მოხარშული ბრინჯი
2 თავი დაჭრილი მწვანე ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. ქვაბში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ქათმის ხორცი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დაუმატეთ ½ ლიმონის ცედრა. ხორცი ყველა მხარეს დაახლოებით 5 წუთით თუშეთ. დაუმატეთ ნიორი, ხახვი და თუშეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ სტაფილო, ნიახური და თუშეთ დარბილებამდე დაახლოებით 5 წუთით.
2.დაასხით ქათმის ბულიონი, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ მოხარშული ბრინჯი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთით. მირთმევამდე დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი, მორთეთ დარჩენილი ლიმონის ცედრით და გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: