რეცეპტის ინგრედიენტები
11⁄3 კგ. ქათამი
ცოტაოდენი შავი პილპილის მარცვლები
დაფნის რამდენიმე ფოთოლი
2 ჩ/კ ძირა
1 მუჭი ნუში
2 ს/კ იოგურტი
3 ს/კ მაიონეზი
2 ცალი ლიმონის წვენი და ცედრა
1 ცალი კიტრი
1 კონა რეჰანი
სალათის ფურცლები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
ქათამი დიდ ქვაბში მოათავსეთ და წყლით დაფარეთ. დაუმატეთ პილპილის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და აადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. ადუღეთ 40 წუთით. ქათამი ქვაბიდან ამოიღეთ, კანი მოაცალეთ და ხორცი დააქუცმაცეთ.
-
ნუში ცხელ ტაფაზე ძირასთან ერთად მოხალეთ და ტაფაზევე გააგრილეთ.
-
საკმაზის გასაკეთებლად დიდ თასში აურიეთ იოგურტი, მაიონეზი, ლიმონის ცედრა და წვენი.
-
დაუმატეთ დაქუცმაცებული ქათმის ხორცი, გათლილი და დაჭრილი კიტრი, ძირა და ნუში და დაჭრილი რეჰანის ფოთლები. კარგად აურიეთ და გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: