რეცეპტის ინგრედიენტები

1   ჭიქა ბრინჯი

1   ს/კ ზეითუნის ზეთი

450   გრამი უძვლო ქათმის მკერდი

მარილი

3   კბილი დაკეპილი ნიორი

1   თავი დაჭრილი ხახვი

12  ჭიქა თეთრი მშრალი ღვინო

1   ჭიქა ქათმის ბულიონი/წყალი

14  ჭიქა ნაღები

2   ჭიქა გაყინული ბარდა

14  ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში

112  ჭიქა გახეხილი პარმეზანი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე. მოხარშეთ ბრინჯი (მოხარშვამდე 5 წუთით ადრე გამორთეთ).

2.ამასობაში, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ დიდი ტაფა. საშუალო თასში ოთხად გაყოფილ ქათმის ფილეს მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. ხორცი ტაფაზე თითოეულ მხარეს დაახლოებით 6 წუთით წვით. გადმოიღეთ თეფშზე.

3.ტაფაზე დაასხით 1 ს/კ ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე. დაუმატეთ ნიორი და ხახვი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 3 წუთით. დაუმატეთ ღვინო, ქათმის ბულიონი, ნაღები, მარილი და პილპილი. ადუღეთ დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ ქათმის ხორცი (და თეფშზე დაგროვებული წვენიც), მოხარშული ბრინჯი, ბარდა, ოხრახუში და 1 ჭიქა პარმეზანი.

4.აცხვეთ დაახლოებით 15 წუთით. მორთეთ ოხრახუშით და მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი. მიირთვით მომზადებისთანავე.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: