რეცეპტის ინგრედიენტები
1 თავი დაჭრილი დიდი ხახვი
450 გრამი დაჭრილი ქამა სოკო
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
4 ს/კ უმარილო კარაქი
2 კბილი დაკეპილი ნიორი
1⁄2 ჭიქა თეთრი ღვინო
2 ჭიქა გრძელი ბრინჯი
4 ჭიქა ქათმის ბულიონი
1 ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
მწიკვი შავი პილპილი
2 ს/კ კამა მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.საშუალო ტემპერატურაზე მჭიდრო თავსახურიან ღრმა ქვაბში მოათავსეთ 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი და 2 ს/კ კარაქი. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და თუშეთ დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ დაჭრილი სოკო და თუშეთ სითხის აოთქლებამდე და სოკოს შებრაწვამდე, დაახლოებით 10 წუთით. დაუმატეთ 2 კბილი დაკეპილი ნიორი, კარგად შეურიეთ და თუშეთ 1 წუთით.
2.შეურიეთ ½ ჭიქა თეთრი ღვინო და თუშეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ ბრინჯი, 4 ჭიქა ბულიონი, 2 ს/კ კარაქი, 1 ჩ/კ მარილი და მწიკვი შავი პილპილი.
3.აადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ და ხარშეთ ბრინჯის მოხარშვამდე და სითხის შეწოვამდე, დაახლოებით 15–18 წუთით. ამოურიეთ და მოაყარეთ დაჭრილი კამა. გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: