რეცეპტის ინგრედიენტები
3 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული*
2 კბილი დაკეპილი ნიორი
2 ცალი შავი პილპილის მარცვალი
კამა
2 ცალი ვაზის ფოთოლი
2 ჭიქა ანადუღარი წყალი
2 ს/კ ზღვის მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.ბოსტნეული გარეცხეთ და დაჭერით.
2.მარილი წყალში შეურიეთ და გაადნეთ.
3.დაჭრილი ბოსტნეული, ნიორი, პილპილი, კამა და 1 ცალი ვაზის ფოთოლი სუფთა 1 ლიტრიან ქილაში მჭირდოდ მოათავსეთ. ჩაასხით მარილწყალი ისე, რომ თავზე 2,5 სმ სიცარიელე დარჩეს. მეორე ვაზის ფოთოლი ბოსტნეულებს გადააფარეთ ისე, რომ ბოსტნეულები მთლიანად მარილწყალში მოექცეს და დაახურეთ ხუფი.
4.ქილა სამზარეულოში ოთახის ტემპერატურაზე მოათავსეთ იქ, სადაც მზის სხივი არ მოხვდება. ქილას დღეში ერთხელ მოხსენით თავსახური, რადგან დაგროვებული აირი ამოვიდეს. 3 დღის შემდეგ (მაქსიმუმ 1 კვირა) გასინჯეთ ბოსტნეული, თუ მას თქვენთვის სასურველი არომატი აქვს – შესანახად უკვე მზადაა.
5.მჭიდროდ დაახურეთ ხუფი და შეინახეთ მშრალ, ბნელ და გრილ ადგილას. როცა გრილ ადგილას შეინახავთ ფერმენტაციაც დამთავრდება და მწნილის შენახვას 8 თვემდე შეძლებთ.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: