სწორი რეცეპტი არ არის იმისათვის საკმარისი .რომ გემრიელი საჭმელი მოვამზადოთ.ეს ყველაფერი ხომ მხოლოდ ინგრედიენტებზე არ არის დამოკიდებული.შემოგთავაზებთ რაომედინე ჭკვიანურ ხრიკს.
სამზარეულოში ფუსფუსი და გემრიელი კერძების მომზადება, ალბათ, ხახვის გარეშე წარმოუდგენელია. დიასახლიებს, შესაძლოა, ხახვთან ყოველდღიური შეხებაც კი ჰქონდეთ. ის კერძებს ნამდვილად აგემრიელებს, თუმცა, მისი დაჭრა უცრემლოდ არც თუ ისე ადვილია. და მაინც, რატომ „ვტირით“ ხახვის დაჭრისას? ხახვი შეიცავს ბუნებრივ ამინომჟავებს – სულფოქსიდებს. დაჭრისას მისი უჯრედები ზიანდება, რაც იწვევს სულფოქსიდების ჰაერში გავრცელებას. ეს საკმაოდ მძაფრი ნივთიერება თვალში მოხვედრისას მის ძლიერ გაღიზიანებას იწვევს, ცრემლდენა კი ორგანიზმის დამცავი რეაქციაა, რომ ნივთიერება თვალების ზედაპირიდან „ჩამორეცხოს“.