რეცეპტის ინგრედიენტები
6 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
3 ს/კ ზეითუნის ზეთი
5 კბილი ნიორი
5 ცალი დაფნის ფოთოლი
3 ღერი ქორფა როზმარინი
მწვანილი
1 ს/კ ღვინის ძმარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
ახალი კარტოფილის შემთხვევაში საკმარისია კარგად გარეცხოთ, ძველი კი აუცილებლად უნდა გათალოთ კიდეც. დაასხით წყალი და მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე (ადუღებიდან 7-8 წთ). შემდეგ გადაუწურეთ წყალი, ხელსახოცით შეამშრალეთ კარტოფილი და გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
-
საცხობი ლანგარი დაფარეთ ფოლგით და მოასხით 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (სურვილის შესაბამიად შეიძლება მცენარეული ზეთი). კარგად ამოავლეთ მასში კარტოფილი და დაალაგეთ ისინი ერთრიგად. შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 30 წუთი.
-
ამასობაში მოამზადეთ არომატული სანელებლების საკმაზი: აიღეთ გამხმარი ან ნედლი როზმარინი, რეჰანი და სხვა მწვანილები თქვენი სურვილის მიხედვით. მოასხით 1 ს/კ ძმარი და დარჩენილი 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი. აურიეთ, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და ნივრის კბილები (ნიორს ქერქს არ ვაცლით).
-
30 წუთის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ კარტოფილი და საჭყლეტით ოდნავ დააწექით თითოეულს. შემდეგ მოასხით მომზადებული სანელებლების საკმაზი და ისევ შედგით ღუმელში 20-25 წუთი.
-
ღუმელიდან გამოიღებთ კარტოფილს მშვენიერი არომატითა და ოქროსფერი კანით. გემრიელად მიირთვით!
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: