რეცეპტის ინგრედიენტები

6   ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი

3   ს/კ ზეითუნის ზეთი

5   კბილი ნიორი

5   ცალი დაფნის ფოთოლი

3   ღერი ქორფა როზმარინი

მწვანილი

1   ს/კ ღვინის ძმარი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • ახალი კარტოფილის შემთხვევაში საკმარისია კარგად გარეცხოთ, ძველი კი აუცილებლად უნდა გათალოთ კიდეც. დაასხით წყალი და მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე (ადუღებიდან 7-8 წთ). შემდეგ გადაუწურეთ წყალი, ხელსახოცით შეამშრალეთ კარტოფილი და გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

  • საცხობი ლანგარი დაფარეთ ფოლგით და მოასხით 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (სურვილის შესაბამიად შეიძლება მცენარეული ზეთი). კარგად ამოავლეთ მასში კარტოფილი და დაალაგეთ ისინი ერთრიგად. შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 30 წუთი.

  • ამასობაში მოამზადეთ არომატული სანელებლების საკმაზი: აიღეთ გამხმარი ან ნედლი როზმარინი, რეჰანი და სხვა მწვანილები თქვენი სურვილის მიხედვით. მოასხით 1 ს/კ ძმარი და დარჩენილი 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი. აურიეთ, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და ნივრის კბილები (ნიორს ქერქს არ ვაცლით).

  • 30 წუთის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ კარტოფილი და საჭყლეტით ოდნავ დააწექით თითოეულს. შემდეგ მოასხით მომზადებული სანელებლების საკმაზი და ისევ შედგით ღუმელში 20-25 წუთი.

  • ღუმელიდან გამოიღებთ კარტოფილს მშვენიერი არომატითა და ოქროსფერი კანით. გემრიელად მიირთვით!

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან:

დაკავშირებული პროდუქტები