რეცეპტის ინგრედიენტები
5 ს/კ კარაქი, გაყოფილი
2 ღერი დაჭრილი პრასი
2 ცალი დაჭრილი დიდი სტაფილო
6 ჭიქა ქათმის ბულიონი
2 ჩ/კ გამხმარი კამა
2 ჩ/კ მარილი
1⁄8 ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
1 ცალი დაფნის ფოთოლი
900 გრამი კარტოფილი
450 გრამი დაჭრილი ახალი სოკო
1 ჭიქა რძისა და ნაღების თანაბარი ნაზავი
1⁄4 ჭიქა ფქვილი
ახალი კამა მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.დიდ ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე გაადნეთ 3 სუფრის კოვზი კარაქი. შეურიეთ პრასი და სტაფილო და 5 წუთით თუშეთ. დაუმატეთ ბულიონი. შეაზავეთ მარილით, კამით, პილპილითა და დაფნის ფოთლით. დაუმატეთ გათლილი და დაჭრილი კარტოფილი, დააფარეთ და 20 წუთით ხარშეთ, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება, ისე რომ არ ჩაიშალოს. ცეცხლიდან გადმოდგით და დაფნის ფოთოლი ამოიღეთ.
2.ღრმა ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე გაადნეთ კარაქი და თუშეთ სოკო 5 წუთით, მსუბუქად დაბრაწვამდე. შემდეგ სუპში შეურიეთ.
3.პატარა თასში, გლუვი მასის მიღებამდე თქვიფეთ რძისა და ნაღების ნაზავი და ფქვილი. სუპს შეურიეთ, რათა გასქელდეს. მირთმევისას, სუპის თითოეული ულუფა ახალი კამით მორთეთ.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: