რეცეპტის ინგრედიენტები
2 ჭიქა წყალი
1 ჭიქა შაქარი
1 ს/კ ლიმონის ცედრა
1 ჭიქა ლიმონის წვენი
2 ჭიქა შუაზე გაჭრილი მარწყვი
ყინულის ნატეხები
2 ჭიქა გაზიანი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
1.საშუალო ზომის ქვაბში დუღილამდე მიიყვანეთ შაქრიანი წყალი. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ. თან ურიეთ, რომ შაქარი კარგად გაიხსნას. ჩაუმატეთ ლიმონის ცედრა და წვენი, მოურიეთ და გადადგით ცეცხლიდან. დაელოდეთ, სანამ კარგად არ გაცივდება და შემდეგ გადაწურეთ.
2. ბლენდერში გათქვიფეთ გარეცხილი, ყუნწმომძვრალი და შუაზე გაჭრილი მარწყვები. მიღებული მარწყვის პიურე ჩაუმატეთ ტკბილ სიროფს და კარგად შეურიეთ. შედგით მაცივარში და კარგად გააცივეთ.
3.სურვილის შემთხვევაში, ცივ ლიმონათს ჩაუმატეთ გაზიანი წყალი და კარგად შეურიეთ. ჩაყარეთ ჭიქებში ყინულის ნატეხები, დაასხით ლიმონათი, მორთეთ პიტნის ფოთლებით და მთლიანი მარწყვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: