რეცეპტის ინგრედიენტები
2 ცალი კარტოფილი
1 ცალი დიდი სტაფილო
4 ცალი კვერცხი
250 გრ. ორაგულის კონსერვი
1 თავი პატარა ხახვი
200 გრ. მაიონეზი
კამა მოსართავად
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
კარტოფილი და სტაფილო გარეცხეთ (არ გათალოთ) და ქვაბში მოხარშეთ. გააცივეთ, გაფრცქვენით და შედეგ სხვადასხვა თასებში ცალ–ცალკე წვრილად გახეხეთ.
-
მოხარშეთ კვერცხები, გააგრილეთ და დააცალკევეთ ცილა და გული. ცალ–ცალკე გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.
-
პატარა თასში მოათავსეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაფარეთ ცხელი წყლით და გააჩერეთ 10 წუთით. შემდეგ წყალი გადაწურეთ.
-
გადაწურეთ თევზის კონსერვი და ჩანგლით დააქუცმაცეთ და დასრისეთ.
-
სასალათე თასის ძირში მოათასვეთ გახეხილი კარტოფილი. გადაუსვით მაიონეზი.
-
შემდეგი ფენა თევზისაა, მოაყარეთ თევზის ფენას დაჭრილი ხახვი და ისევ მაიონეზი გადაუსვით.
-
მოაყარეთ კვერცხის ცილა და კვლავ მაიონეზი გადაუსვით.
-
შემდეგი ფენა გახეხილი სტაფილო უნდა იყოს და ამ ფენასაც მაიონეზი გადაუსვით.
-
მოაყარეთ კვერცხის გული. ეს ბოლო ფენაა.
-
სალათას შეგიძლიათ დაჭრილი კამა მოაყაროთ ან მორთოთ თქვენი სურვილისამებრ.
-
სალათის შენახვა მაცივარში 2–3 დღემდე შეგიძლიათ.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: