რეცეპტის ინგრედიენტები
5 ცალი საშუალო ჭარხალი
მარილი გემოვნებით
2 ჭიქა ქათმის ბულიონი
450 გრამი არაჟანი
1⁄2 ჭიქა იოგურტი
1⁄4 ჭიქა შაქარი
2 ს/კ ლიმონის წვენი
2 ჩ/კ ძმარი
11⁄2 ჩ/კ ახლად დაფქული შავი პილპილი
2 ჭიქა დაჭრილი უკურკო კიტრი
1⁄2 ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი
2 ს/კ დაჭრილი კამა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.ჭარხალი კარგად გარეცხეთ და დიდ ქვაბში მდუღარე მარილიან წყალში მოათავსეთ. ხარშეთ დაუფარებლად დარბილებამდე, 30 – 40 წუთით. ჭარხარლი თასში გადმოიტანეთ და გასაცივებლად გადადგით. ნახარში წყალი კი საცერში გადაწურეთ და გააცივეთ.
2.დიდ თასში აურიეთ 1 ½ ჭიქა ჭარხლის ნახარში წყალი, ქათმის ბულიონი, არაჟანი, იოგურტი, შაქარი, ლიმონის წვენი, ძმარი, 1 ს/კ მარილი და პილპილი. გაგრილებული ჭარხალი დანით გათალეთ და მომცრო ნაწილებად დაჭერით. სუპს ჭარხალი, კიტრი, მწვანე ხახვი და კამა დაუმატეთ. დააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და მაცივარში სულ მცირე 4 საათით გააცივეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. მიირთვით ცივი არაჟანთან და კამასთან ერთად.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: