რეცეპტის ინგრედიენტები
1⁄2 ჭიქა წყალი
1 ჭიქა შაქარი
31⁄2 ჭიქა საზამთროს ბურთულები
31⁄2 ჭიქა ნესვის ბურთულები
1⁄2 ჭიქა პიტნის ფოთლები
1⁄4 ჭიქა ლიმონის წვენი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
დაიწყეთ სიროფის მომზადებით: საშუალო ტემპერატურაზე ქვაბში გააცხელეთ შაქარი და წყალი. ადუღეთ დაბალ ტემპერაურაზე და ურიეთ შაქრის გადნობამდე, დაახლოებით 2 წუთით. სითხე ცოტათი შესქელდება და გამჭვირვალე გახდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
-
ბურთლების საჭრელი მრგვალი კოვზით 3 1/2 ჭიქა საზამთროსა და 3 1/2 ჭიქა ნესვის ბურთულები ამოჭერით. მოათავსეთ დიდ თასში და გადადგით. თუ ბურთულების საჭრელი არ გაქვთ, ხილი შეგიძლიათ, კუბიკებად დაჭრათ.
-
როცა სიროფი გაგრილდება, ¼ ჭიქა სიროფი, პიტნა, ლიმონის წვენი და ვანილი ბლენდერში პიტნის წვრილად დაქუცმაცებამდე თქვიფეთ.
-
მიღებული საკმაზი მოასხით ხილის ბურთულებს და კარგად აურიეთ.
-
მიირთვით მომზადებისთანავე, ან დააფარეთ და მირთმევამდე მაცივარში შედგით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: