რეჰანიანი ბლინები პომიდვრით
ბლინების მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი მასალა:
· 4 ს/კ კარაქი
· 3 ც კვერცხი
· 250 მლ რძე
· 100 გრ ფქვილი
· 1 კონა მწვანე რეჰანი (შაშკვლავი)
· 400 გრ ჯუჯა პომიდორი
· 4ს/კ ზეითუნის ზეთი
· პილპილი
· 100 გრ პარმეზანი
მიქსერის ან კომბაინის დახმარებით. დაუმატეთ გამდნარი კარაქი მუდმივი მორევის პირობებში. გარეცხეთ რეჰანი, გააცალეთ ფოთლები, დაჭერით წვრილად და გაურიეთ ცომს. ტაფას მოასხით ცხიმი, მცირე ოდენობით, გააცხელეთ და მხოლოდ შემდეგ მოათავსეთ ცომი. გაითვალისწინეთ რომ გამომცხვარი მასა უნდა იყოს თხელი. ცხობას სჭირდება დაახლოებით 5-7 წუთი და რეკომენდებულია 80 ℃. ბლინი გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან ბლინის ტაფის დახმარებით და შეინახეთ აირღუმელში თბილად. საბოლოო ეტაპზე გარეცხეთ პომიდორი, დაჭერით და შეწვით ზეითუნის ზეთში, შეაზავეთ მარილითა და პილპილით . გახეხილი ყველი და მცირე ოდენობით რეჰანი კი დაუმატეთ უკვე მოთუშულ პამიდორს. ბლინებში ჩადეთ პომიდვრის სართში, გადაკეცეთ, მოაყარეთ ყველი და მიირთვით გემრიელად