რეცეპტის ინგრედიენტები
1 კგ. პრასი
300 გრ. ნიგოზი
6 კბილი ნიორი
1 ს/კ უცხო სუნელი
1 ს/კ ყვითელი ყვავილი
1 ს/კ ხმელი ქინძი
1 ს/კ დაფქული წითელი წიწაკა
6 ს/კ ძმარი
1 ცალი საშუალო ზომის ბროწეული
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
პრასი გარეცხეთ და მარიალიან წყალში 25 წუთის განმავლობაში ხარშეთ; მოხარშული პრასი კარგად გაწურეთ და ლანგარზე გადაიტანეთ.
-
ნიორი და ნიგოზი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ. გატარებულ მასას დაუმატეთ სუნელები (უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი, ქინძი), მწიკვი მარილი და წიწაკა. ამ ყველაფერს ნელ-ნელა დაასხით ძმარი, 16 სუფრის კოვზი ანადუღარი ცივი წყალი და ხელით კარგად აურიეთ.
-
პრასი სათითაოდ ფრთხილად ამოავლეთ გატარებული ნიგვზის მასაში, კონებად დაახვიეთ და ჩიტის ბუდის ფორმა მიეცით. გადაიტანეთ ლანგარზე. გაიმეორეთ იგივე პროცედურა, სანამ პრასი და ნიგვზის მასა არ გამოილევა.
-
თითოეული ჩიტის ბუდე მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით. გემრიელად მიირთვით :)
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: