რეცეპტის ინგრედიენტები

900   გრ. პარკი ლობიო

5   ჭიქა წყალი

112  ჭიქა გახეხილი პომიდორი

12  ჭიქა ზეითუნის ზეთი

14  ჭიქა წვრილად დაჭრილი ნიორი

12  ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი

2   ს/კ ტომატი

1   ჩ/კ მარილი

1   ჩ/კ პილპილი

3   ს/კ დაჭრილი კამა

1   ს/კ გამხმარი ორეგანო

12  ჩ/კ დარიჩინი

მწიკვი შაქარი (სურვილისამებრ)


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • პარკი ლობიო გარეცხეთ და მოაცალეთ ბოლოები.

  • ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოთუშეთ ხახვი და ნიორი. დაუმატეთ წყალი (ან ბოსტნეულის ბულიონი), პომიდორი, ¼ ჭიქა თბილ წყალში გახსნილი 2 ს/კ ტომატი, მარილი, პილპილი, კამა, ორეგანო და დარიჩინი. კარგად აურიეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე.

  • დაუმატეთ მწვანე ლობიო, მოურიეთ, დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 50–60 წუთით.

  • გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ ქვაბშვე 10–15 წუთით. მიირთვით თბილი ხრამუნა პურთან ერთად.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან:

დაკავშირებული პროდუქტები