რეცეპტის ინგრედიენტები
900 გრ. პარკი ლობიო
5 ჭიქა წყალი
11⁄2 ჭიქა გახეხილი პომიდორი
1⁄2 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1⁄4 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ნიორი
1⁄2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი
2 ს/კ ტომატი
1 ჩ/კ მარილი
1 ჩ/კ პილპილი
3 ს/კ დაჭრილი კამა
1 ს/კ გამხმარი ორეგანო
1⁄2 ჩ/კ დარიჩინი
მწიკვი შაქარი (სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
პარკი ლობიო გარეცხეთ და მოაცალეთ ბოლოები.
-
ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოთუშეთ ხახვი და ნიორი. დაუმატეთ წყალი (ან ბოსტნეულის ბულიონი), პომიდორი, ¼ ჭიქა თბილ წყალში გახსნილი 2 ს/კ ტომატი, მარილი, პილპილი, კამა, ორეგანო და დარიჩინი. კარგად აურიეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე.
-
დაუმატეთ მწვანე ლობიო, მოურიეთ, დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 50–60 წუთით.
-
გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ ქვაბშვე 10–15 წუთით. მიირთვით თბილი ხრამუნა პურთან ერთად.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: