რეცეპტის ინგრედიენტები

1   ცალი პიცის ცომი

1   ს/კ ზეითუნის ზეთი

12  ჭიქა დაჭყლეტილი მაყვალი

1   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი

1   ჭიქა გახეხილი მოცარელა

34  ჭიქა ყველი რიკოტა

12  ჭიქა მთელ–მთელი მაყვალი

14  ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი

12  ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით

დაფქული პილპილი

3   ს/კ დაჭრილი რეჰანი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე.

  • პიცის ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ და საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ.

  • ცომს 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი მოასხით და ხელით ან ფუნჯით მთელ ზედაპირზე, განსაკუთრებით კი კიდეებზე კარგად გაანაწილეთ.

  • თასში ჩანგლის დახმარებით დაჭყლიტეთ ½ ჭიქა მაყვალი. მაყვლის რბილობი კოვზით პიცის ცომზე გადაიტანეთ და მთელ ზედაპირზე თანაბრად გადაანაწილეთ.

  • მაყვალს 1 ჭიქა გახეხილი პარმეზანი და 1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა მოაყარეთ.

  • პიცას ყველი რიკოტა კოვზის დახმარებით აქა–იქ მოაყარეთ.

  • თავზე მოალაგეთ მთელ–მთელი მაყვალი და დაჭრილი მწვანე ხახვი.

  • შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • როცა ღუმელი გაცხელდება, პიცა ღუმელში შედგით.

  • აცხვეთ 8–10 წუთით, ან ცოტა მეტხანს – ცომის კარგად გამოცხობამდე.

  • გამოიღეთ ღუმელიდან და მოაყარეთ დაჭრილი რეჰანი. დაჭერით და გემრიელად მიირთვით!

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: 

დაკავშირებული პროდუქტები