რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ცალი პიცის ცომი
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1⁄2 ჭიქა დაჭყლეტილი მაყვალი
1 ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა
3⁄4 ჭიქა ყველი რიკოტა
1⁄2 ჭიქა მთელ–მთელი მაყვალი
1⁄4 ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი
1⁄2 ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
დაფქული პილპილი
3 ს/კ დაჭრილი რეჰანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე.
-
პიცის ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ და საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ.
-
ცომს 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი მოასხით და ხელით ან ფუნჯით მთელ ზედაპირზე, განსაკუთრებით კი კიდეებზე კარგად გაანაწილეთ.
-
თასში ჩანგლის დახმარებით დაჭყლიტეთ ½ ჭიქა მაყვალი. მაყვლის რბილობი კოვზით პიცის ცომზე გადაიტანეთ და მთელ ზედაპირზე თანაბრად გადაანაწილეთ.
-
მაყვალს 1 ჭიქა გახეხილი პარმეზანი და 1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა მოაყარეთ.
-
პიცას ყველი რიკოტა კოვზის დახმარებით აქა–იქ მოაყარეთ.
-
თავზე მოალაგეთ მთელ–მთელი მაყვალი და დაჭრილი მწვანე ხახვი.
-
შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.
-
როცა ღუმელი გაცხელდება, პიცა ღუმელში შედგით.
-
აცხვეთ 8–10 წუთით, ან ცოტა მეტხანს – ცომის კარგად გამოცხობამდე.
-
გამოიღეთ ღუმელიდან და მოაყარეთ დაჭრილი რეჰანი. დაჭერით და გემრიელად მიირთვით!
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: