რეცეპტის ინგრედიენტები

900   გრამი დაჭრილი მოცარელა

14  ჭიქა კარაქი

4   ჭიქა მოუხდელი რძე

450   გრამი მაკარონი

2   ჭიქა გახეხილი ჩედარი

2   ჭიქა დაჭრილი პომიდორი ჩერი

250   გრამი ისპანახი

450   გრამი შემწვარი ბეკონი

1   ჭიქა ორცხობილას საფანელი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.მიკროტალღური ღუმელის თასში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ყველი, კარაქი და რძე. საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად დაახლოებით 8–10 წუთით შედგით. მოურიეთ სათქვეფით და მაღალ ტემპერატურაზე კიდევ 4 წუთით გააჩერეთ. კიდევ მოურიეთ და გააჩერეთ ღუმელში ყველის დადნობამდე და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, სულ დაახლოებით 15 წუთით.

2.წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მაკარონი ადუღებულ მარილიან წყალში ხარშეთ და მოხარშვამდე 3 წუთით ადრე გამორთეთ. გადაწურეთ და 25X38 სმ ზომის მინის საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. მაკარონს გამდნარი ყველის სოუსი მოასხით და კარგად აურიეთ. შეურიეთ გახეხილი ყველი, დაჭრილი პომიდორი და ისპანახი.

3.დააფარეთ ალუმინის ფოლგა. აცხვეთ 30 წუთით დაუფარებლად. მოაყარეთ დაქუცმაცებული შემწვარი ბეკონი და ორცხობილას საფანელი. აცხვეთ კიდევ 5 წუთით გადაბრაწვამდე. მირთმევამდე 10 წუთით გააგრილეთ.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: