რეცეპტის ინგრედიენტები
500 გრ. ფქვილი
11⁄2 ს/კ საფუარი
ზეთი შესაწვავად
500 გრ. კარტოფილი
1 თავი საშუალო ხახვი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1 კბილი დაკეპილი ნიორი
წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
კარტოფილი გათალეთ, დაჭერით და მოხარშეთ ქვაბში.
-
წვრილად დაჭერით ხახვი და თუშეთ ზეთში ტაფაზე, მსუბუქად გადაბრაწვამდე.
-
ჩასრისეთ კარტოფილი. დაუმატეთ მოთუშული ხახვი, ნიორი, მარილი და პილპილი.
-
მოზილეთ ჩვეულებრივი ცომი – ფქვილით, წყლით, მარილით და საფუარით. ასაფუებლად დადგით თბილ ადგილას 1–2 საათით. შემდეგ 1 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ. გამოჭერით თანაბარი ზომის წრეები.
-
გააბრტყელეთ თითოეული წრე და შუაგულში 2 ჩ/კ კარტოფილის პიურე მოათავსეთ. შეუკარით თავი, მსუბუქად გააბრტყელეთ. გააცხელეთ ზეთი ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე. წვით ღვეზელები ორივე მხარეს. გემრიელად მიირთვით!
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: