რეცეპტის ინგრედიენტები

500   გრ. ფქვილი

112  ს/კ საფუარი

ზეთი შესაწვავად

500   გრ. კარტოფილი

1   თავი საშუალო ხახვი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

1   კბილი დაკეპილი ნიორი

წყალი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
  • კარტოფილი გათალეთ, დაჭერით და მოხარშეთ ქვაბში.

  • წვრილად დაჭერით ხახვი და თუშეთ ზეთში ტაფაზე, მსუბუქად გადაბრაწვამდე.

  • ჩასრისეთ კარტოფილი. დაუმატეთ მოთუშული ხახვი, ნიორი, მარილი და პილპილი.

  • მოზილეთ ჩვეულებრივი ცომი – ფქვილით, წყლით, მარილით და საფუარით. ასაფუებლად დადგით თბილ ადგილას 1–2 საათით. შემდეგ 1 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ. გამოჭერით თანაბარი ზომის წრეები.

  • გააბრტყელეთ თითოეული წრე და შუაგულში 2 ჩ/კ კარტოფილის პიურე მოათავსეთ. შეუკარით თავი, მსუბუქად გააბრტყელეთ. გააცხელეთ ზეთი ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე. წვით ღვეზელები ორივე მხარეს. გემრიელად მიირთვით!

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან:

დაკავშირებული პროდუქტები