რეცეპტის ინგრედიენტები
4 ს/კ კარაქი
4 ჭიქა დაჭრილი პრასი
1 თავი დაჭრილი ხახვი
900 გრამი კარტოფილი
6 ჭიქა ქათმის ბულიონი/წყალი
2 ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
1⁄2 ჭიქა არაჟანი
1⁄2 ჭიქა სქელი ნაღები
დაჭრილი მწვანე ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ კარაქი გადნობამდე, ქაფის წარმოქმნამდე და გაყავისფერებამდე.
2.დაუმატეთ დაჭრილი პრასი და ხახვი. ამოურიეთ და თუშეთ რამდენიმე წუთით ბოსტნეულის დარბილებამდე.
3.დაუმატეთ გათლილი და დაჭრილი კარტოფილი, მარილი, წყალი ან ბულიონი. აადუღეთ, შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30–40 წუთით, კარტოფილის მოხარშვამდე. გადმოდგით გაზქურიდან.
4.მიღებული წვნიანი ბლენდერში ნაწილ–ნაწილ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ.
5.გააგრილეთ და შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი და ნაღები. გააგრილეთ ბოლომდე და შედგით მაცივარში. მიირთვით ცივი.
6.მორთეთ დაჭრილი მწვანე ხახვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: