რეცეპტის აღწერა
დღესდღეობით ყველაზე ხშირად ეს სალათი შედგება: ჭარხლისგან, კარტოფილისგან, კიტრის მწნილისა და სტაფილოსგან, მაგრამ კომბოსტოს მწნილით ის კიდევ უფრო გემრიელია. თვითონ სახელწოდება „ვინეგრეტი“ მოვიდა საფრანგეთიდან: "vinaigre" ქვია სალათის მოსასხამს მდოგვით, ზეითუნის ზეთით და ძმრით. ჩვენთან კი ტრადიციული პროვანსალური მოსასხამი გახდა სალათი - ალბათ, მე-18 საუკუნის ფრანგული ენისა და კულინარიული ტექნიკის არასაკმარისი ცოდნის გამო.
რეცეპტის ინგრედიენტები
- 5 ცალი კარტოფილი
- 2 ცალი სტაფილო
- 2 ცალი ჭარხალი
- 100 გრ. მწვანე გაროხი
- 100 გრ. მჟავე კომბოსტო
- 3 ცალი კიტრის მწნილი
- 1 თავი თეთრი ხახვი
- 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
- გემოვნებით მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი მოხარშეთ მზადყოფნამდე, შეძლებისდაგვარად გაასუფთავეთ კანისგან და დაჭერით 5-6 მმ. კუბიკებად. ასევე შეგიძლიათ ამ ბოსტნეულის ღუმელში მომზადება - ყველა მათგანი უნდა შეახვიოთ ცალ-ცალკე ფოლგაში, ოღონდ წინასწარ უნდა მოასხათ ზეითუნის ზეთი და გამოაცხოთ 200 გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში. ამ შემთხვევაში ბოსტნეულის გემო უფრო მეტად იქნება გაჯერებული.
-
ხახვი და კიტრის მწნილი დაჭერით 2-ჯერ უფრო პატარა კუბიკებად ვიდრე ბოსტნეული.
-
მჟავე კომბოსტო დაჭერით თხლად, მოკლე ფენებად, ისე რომ მისი სალათაში შერევა მოსახერხებელი იყოს.
-
გააერთიანეთ ყველა კომპონენტი, შეაზავეთ მცენარეული ზეთით, მარილით და შავი პილპილით. კარგად მოურიეთ და გემრიელად მიირთვით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: