
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 ჭიქა ფქვილი
1 ჭიქა ყვითელი სიმინდის ფქვილი
2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1⁄2 ჩ/კ საცხობი სოდა
1⁄4 ჩ/კ მარილი
2 ჭიქა კეფირი
2 ცალი დიდი კვერცხი
1⁄4 ჭიქა თაფლი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
4 ს/კ უმარილო გამდნარი კარაქი
450 გრ. მაყვალი
2 ს/კ შაქარი
1 ს/კ წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
წინასწარ გააცხელეთ ვაფლის საცხობიში.
-
დიდ თასში აურიეთ ფქვილი, სიმინდის ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა და მარილი.
-
საშუალო თასში მოათავსეთ კეფირი, ოდნავ ათქვეფილი კვერცხი, თაფლი, ვანილის ექსტრაქტი და ათქვიფეთ. მიღებული ნაზავი ფქვილის ნაზავს მოასხით და კარგად შერევამდე ურიეთ. შეურეთ გადმდნარი და ოდნავ გაგრილებული კარაქი.
-
ვაფლის საცხობ ფორმას მოსახით საცხობი სპრეი. ½ ჭიქა ცომი (რაოდენობა დამოკიდებულია ვაფლის საცხობის ზომაზე) ცხელ ფორმაში გადაიტანეთ. ცომი კოვზით ფორმის მთელ ზედაპირზე გადაანაწილეთ. აცხვეთ შებრაწვამდე და ხრაშუნა ვაფლის მიღებამდე.
-
ამასობაში, მოამზადეთ მაყვლის კომპოტი. პატარა ქვაბში მოათავსეთ მაყვალი, შაქარი და 1 ს/კ წყალი. ხარშეთ საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე მაყვლის დარბილებამდე დაახლოებით 4–5 წუთით, დროდადრო მოურიეთ. გადმოდგით გაზქურიდან.
-
მაყვლის კომპოტი ვაფლს მოასხით და გემრიელად მიირთვით. სურვილისამებრ, მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: