რეცეპტის ინგრედიენტები

2   ჭიქა ფქვილი

1   ს/კ შაქარი

2   ს/კ ყავისფერი შაქარი

2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი(საცხობი ფხვნილი)

1   ჩ/კ საჭმელი სოდა

12  ჩ/კ მარილი

1   ჭიქა გოგრის პიურე

1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი

12  ჩ/კ დაფქული კოჭა

12  ჩ/კ დაფქული მიხაკი

1   ცალი კვერცხი

112  ჭიქა რძე

2   ს/კ მცენარეული ზეთი

2   ს/კ ლიმონის წვენი

2   ჩ/კ ლიმონის ცედრა(გახეხილი კანი)

1   ჩ/კ მცენარეული ზეთი


რეცეპტის მომზადების საფეხურები

1.ჯამში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ(დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში) მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი.

2.ცალკე ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ გოგრის პიურე(იხილეთ: მომზადების წესი), დაფქული სუნელები, კვერცხი, რძე, 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, ლიმონის ცედრა და წვენი. ნუ მოურევთ ზედმეტად.

3.გააცხელეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე და მოასხით 1 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი. თითო ჯერზე მოასხით ტაფას დაახლოებით 1/4 ჭიქა თხევადი ცომი და აცხვეთ ბლინები ყავისფერი შეფერილობის მიღებამდე, ორივე მხრიდან დაახლოებით 3-3 წუთით.

საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: