რეცეპტის ინგრედიენტები
2 ჭიქა ფქვილი
1 ს/კ შაქარი
2 ს/კ ყავისფერი შაქარი
2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი(საცხობი ფხვნილი)
1 ჩ/კ საჭმელი სოდა
1⁄2 ჩ/კ მარილი
1 ჭიქა გოგრის პიურე
1 ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
1⁄2 ჩ/კ დაფქული კოჭა
1⁄2 ჩ/კ დაფქული მიხაკი
1 ცალი კვერცხი
11⁄2 ჭიქა რძე
2 ს/კ მცენარეული ზეთი
2 ს/კ ლიმონის წვენი
2 ჩ/კ ლიმონის ცედრა(გახეხილი კანი)
1 ჩ/კ მცენარეული ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1.ჯამში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ(დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში) მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი.
2.ცალკე ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ გოგრის პიურე(იხილეთ: მომზადების წესი), დაფქული სუნელები, კვერცხი, რძე, 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი, ლიმონის ცედრა და წვენი. ნუ მოურევთ ზედმეტად.
3.გააცხელეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე და მოასხით 1 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი. თითო ჯერზე მოასხით ტაფას დაახლოებით 1/4 ჭიქა თხევადი ცომი და აცხვეთ ბლინები ყავისფერი შეფერილობის მიღებამდე, ორივე მხრიდან დაახლოებით 3-3 წუთით.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: