რეცეპტის ინგრედიენტები
8 ცალი დაჭრილი საშუალო კარტოფილი
225 გრ. დაჭრილი ბეკონი
450 გრ. ამერიკული მდნარი ყველი
1⁄2 თავი დაჭრილი ხახვი
1 ჭიქა მაიონეზი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1⁄4 ჭიქა დაჭრილი შავი ზეთისხილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები:
-
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 165 C-ზე. წაუსვით კარაქი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.
-
დაჭრილი კარტოფილი დიდ ქვაბში მოათავსეთ და წყლით დაფარეთ. მიიყვანეთ დუღილამდე და ხარშეთ დარბილებამდე ისე, რომ არ ჩაიშალოს, დაახლოებით 10 წუთით. გადაწურეთ და გადადგით.
-
ამასობაში, დიდ და ღრმა ტაფაზე მოათავსეთ ბეკონი. წვით საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, თანაბრად დაბრაწვამდე. გადმოიტანეთ ქაღალდის პირსახოცზე და დააწდეთ.
-
დიდ თასში, შეურიეთ კარტოფილი, დაჭრილი ან გახეხილი მდნარი ყველი, ხახვი, მაიონეზი, მარილი და პილპილი. კოვზით გადაიტანეთ წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე. ზემოდან დაქუცმაცებული ბეკონი და ზეთისხილი მოაყარეთ.
-
აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 1 საათით, სანამ გადაიბრაწება.
საჭირო პროდუქცია ჩვენი ინტერნეტ მაღაზიიდან: