რეცეპტები, რჩევები, ტექნოლოგიური სიახლეები, მიმოხილვები

281
რეცეპტის ინგრედიენტები 1⁄4  ჭიქა სოიოს სოუსი 3   ს/კ თაფლი 2   ს/კ გამოხდილი თეთრი ძმარი 11⁄2  ჩ/კ ნივრის ფხვნილი 11⁄2  ჩ/კ დაფქული კოჭა 3⁄4  ჭიქა მცენარეული ზეთი 2   ცალი დაჭრილი მწვანე ხახვი 1   ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.დიდ თასში შეურიეთ...
653
რეცეპტის ინგრედიენტები 12   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა 11⁄5  კგ. სტაფილო 2   თავი ხახვი 5   ცალი მოზრდილი პამიდორი საჭიროებისამებრ ზეთი 2   ჩ/კ ძმარი გემოვნებით მარილი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.გარეცხილ ბულგარულ წიწაკას მოვაჭრათ თავი და ამოვასუფთაოთ. მოვაყაროთ მარილი და ჩავალაგოთ...
324
რეცეპტის ინგრედიენტები 3   კგ. წითელი ბულგარული 2   კგ. მწვანე ბულგარული 5   კგ. პომიდორი კგ. სტაფილო 1   კგ. ხახვი 200   გრამი ნიორი 700   მლ. ზეთი 1   კონა ოხრახუში 1   კონა ქინძი გემოვნებით მარილი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.დაჭერით ყველა ინგრედიენტი, გარდა...
455
რეცეპტის ინგრედიენტები 3   კგ. წითელი ბულგარული წიწაკა 3   კგ. მწვანე ბულგარული წიწაკა 100   გრამი მწვანე წიწაკა (მწარე) 5   თავი ნიორი (დაჭრილი) 2   ჩ/ჭ ზეთი 2   ჩ/ჭ შაქარი 2   ჩ/ჭ ძმარი 5   ცალი დაფნის ფოთოლი 800   გრამი ტომატ-პასტა 800   გრამი წყალი რეცეპტის...
რეცეპტის ინგრედიენტები წითელი პამიდორი 4   კბილი ნიორი რამდენიმე ღერი ნიახური რამდენიმე შავი წიწაკის მარცვალი 3   ცალი დაფნის ფოთოლი რამდენიმე ღერი კამა 1   ლიტრი წყალი 3   ს/კ მარილი 2   ს/კ შაქარი 3   ს/კ ძმარი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.გაარჩიეთ და გარეცხეთ მაგარი,...
287
რეცეპტის ინგრედიენტები 3   ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული* 2   კბილი დაკეპილი ნიორი 2   ცალი შავი პილპილის მარცვალი კამა 2   ცალი ვაზის ფოთოლი 2   ჭიქა ანადუღარი წყალი 2   ს/კ ზღვის მარილი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.ბოსტნეული გარეცხეთ და დაჭერით. 2.მარილი წყალში შეურიეთ და გაადნეთ....
269
რეცეპტის ინგრედიენტები 5   კგ. მწვანე პამიდორი 2   კგ. წითელი ბულგარული წიწაკა 1   კგ. სტაფილო 2   კგ. ხახვი 2   კონა ნიახური 2   კონა ოხრახუში 1⁄2  კგ. ნიორი წითელი მწარე წიწიაკა გემოვნებით მარილი გემოვნებით 11⁄2  ჩ/ჭ ძმარი 11⁄2  ჩ/ჭ ზეთი რეცეპტის მომზადების...
259
რეცეპტის ინგრედიენტები 2   ლიტრი წყალი 3   ს/კ თეთრი ძმარი 1   ჭიქა მარილი 2   კგ. პატარა კიტრი 6   კბილი ნიორი ახალი კამა პილპილის მარცვლები ვაზის ფოთლები 3   ჩ/კ შაქარი რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.კიტრი ქილებში ჩადებამდე გარეცხეთ. 2.გარეცხეთ და გაამზადეთ ერთ ლიტრიანი...
სწორი რეცეპტი არ არის იმისათვის საკმარისი .რომ გემრიელი საჭმელი მოვამზადოთ.ეს ყველაფერი ხომ მხოლოდ ინგრედიენტებზე არ არის დამოკიდებული.შემოგთავაზებთ რაომედინე ჭკვიანურ ხრიკს.
კარგი საზამთროს ყიდვა ბევრ ჩვენთაგანს უჭირს .ზედმეტი თავსატეხების ასარიდებლად ჩვენ გთავაზობთ რამოდენიმე ნიშანს რომელიც მწიფე საზამთროს ახასიათებს 
ხორცის ყიდვის დროს მნიშვნელოვანია მისი ხარისხი და ვარგისიანობა გავითვალისწინოთ
სამზარეულოში ფუსფუსი და გემრიელი კერძების მომზადება, ალბათ, ხახვის გარეშე წარმოუდგენელია. დიასახლიებს, შესაძლოა, ხახვთან ყოველდღიური შეხებაც კი ჰქონდეთ. ის კერძებს ნამდვილად აგემრიელებს, თუმცა, მისი დაჭრა უცრემლოდ არც თუ ისე ადვილია. და მაინც, რატომ „ვტირით“ ხახვის დაჭრისას? ხახვი შეიცავს ბუნებრივ ამინომჟავებს – სულფოქსიდებს. დაჭრისას მისი უჯრედები ზიანდება, რაც იწვევს სულფოქსიდების ჰაერში გავრცელებას. ეს საკმაოდ მძაფრი ნივთიერება თვალში მოხვედრისას მის ძლიერ გაღიზიანებას იწვევს, ცრემლდენა კი ორგანიზმის დამცავი რეაქციაა, რომ ნივთიერება თვალების ზედაპირიდან „ჩამორეცხოს“.