რძე, ფქვილი და ½ ჩ/კ მარილი და ათქვიფეთ მიქსერის ან კომბაინის დახმარებით. დაუმატეთ გამდნარი კარაქი  მუდმივი მორევის პირობებში. გარეცხეთ რეჰანი, გააცალეთ ფოთლები, დაჭერით წვრილად და გაურიეთ ცომს. ტაფას მოასხით ცხიმი, მცირე ოდენობით, გააცხელეთ და მხოლოდ შემდეგ მოათავსეთ ცომი. გაითვალისწინეთ რომ გამომცხვარი მასა უნდა იყოს თხელი. ცხობას სჭირდება დაახლოებით 5-7 წუთი და რეკომენდებულია 80 ℃.
პირველ ეტაპზე გაადნეთ ერბო, ტაფაზე დააყარეთ თხლად დაჭრილი ხორცი და შეწვით საშუალო ცეცხლზე. შემდგომ უკვე მომზადებული მასა გადაიტანეთ, ქვაბში. სოკო დაჭერით წვრილად, დააყარეთ ტაფაზე და შებრაწეთ. დაუმატეთ მდოგვი , მარილი, სუნელი, პილპილი გემოვნებით, თქვენთვის სასურველი ოდენობა და თუშეთ 2 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ დაუმატეთ ღვინო, მუდმივი მორევის პირობებში კი დაუმატეთ არაჟანი. მასა ადუღეთ დამატებით 4 წუთის განმავლობაში და დაასხით ხორცს.
ჯამში მოათავსეთ სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, დაუმატეთ, ზეთი და ნახევარი ჭიქა ცხელი წყალი, ასევე დაამატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი კომბაინის დახმარებით, რომლის საშუალებითაც სწრაფად და ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე  მიიღებთ ფაფუკ ცომსვაშლი სასურველია დაჭრათ  მცირე ზომებად.  მიღებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ, დადეთ ფქვილმოყრილ ტაფაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ მასზე გული, დააწყვეთ ვაშლის ნაჭრები და დააფარეთ ცომის მეორე ფენა.
პირველ ეტაპზე ძმარი რძეში შეურიეთ და რამდენიმე წუთით გასვლის შემდგომ  დაელოდეთ რომ მასა გასქელდეს. თასში მიქსერის დახმარებით ათქვიფეთ დარბილებული მარგარინი და  შაქარი მანამ სანამ არ მიიღებთ გლუვ მასას. ეტაპობრივად დაამატეთ  კვერცხი, ვანილი და ურიეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ეტაპზე სხვა თასში მოათავსეთ წინასწარ გაცრილი ფქვილი, სოდა და მარილი.ფქვილის ნაზავი და რძის ნაზავი მონაცვლეობით დაუმატეთ მარგარინისა და შაქრის ნაზავს  მიღებული ცომის მასა  კი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე დაახლოებით 1 სანტიმეტრის სისქეზე გააბრტყელეთ.
თუ ესპანური სამზარეულო გიყვართ ან გაინტერესებთ გასპაჩო ნამდვილად მოგეწონებათ. აღნიშნული კერძის მთავარი ინგრედიენტი პომიდორია. ამიტომაც შეეცადეთ შეარჩიოთ, რბილი, წვნიანი და გემრიელი პომიდორი. მოსამზადებლად დაგჭრდებათ შემდეგი  სამზარეულოს ტექნიკის გამოყენება: ტაფა, ბლენდერი და საბოლოო ეტაპზე კი მოათავსეთ 1საათის განმვალობაში მაცივარში
უგემრიელესი პიტას ცომი ქათმის სალათის შიგთავსით. დაგჭრდებათ შემდეგი ხელსაწყოები: მიქსერი, აეროგრილი, ბლენდერი
პირველ რიგში გავხეხოთ სტაფილო, ავთქვიფოთ 4 კვერცხი მიქსერის საშუალებით. დავამატოთ შაქარი,ვანილი და ვურიოთ 3-4 წუთის განმავლობაში. მალევე შევურიოთ მარილი და ოთახის ტემპერატურის კარაქი .  ჩაის კოვზი სოდა და 2 სუფრის კოვზი ძმარი დავუმატოთ ცომს და მუდმივი მორევის პირობებში დავუმატოთ ფქვილი. სამზარეულოს კომბაინის დაგეხმარებით კი პროცესი გაგიმარტივდებათ, პერიოდულად დაუმატეთ წინასწარ გახეხილი სტაფილო. მიღებული მასა, რომელიც ვიზუალურად ფაფუკი და სტაფილოსფერია, მოათავსეთ ღუმელში  და გამოაცხვეთ 180 ℃  დაახლოებით  45-50 წუთის განმავლობაში
მაცივრიდან წინასწარ გამოღებულ ოთახის ტემპერატურის ან მიკროტალღურ ღუმელში გამდნარ კარაქს დავუმატოთ ფქვილი, შაქრის პუდრი და კარგად გავთქვიფოთ მიქსერის საშუალებით მყარი მასის მიღებამდე.  დავუმატოთ კვერცხი და ვურიოთ მანამ სანამ არ მივიღებთ შეკრულ, მსუბუქ მასას. მალევე გადავახვიოთ პარკში და დავასვენოთ მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში. დროს გავლის შემდგომ მოვათავსოთ საცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 20-25 წთ 180 ℃-ზე
786
რეცეპტის ინგრედიენტები 4   ცალი კვერცხის ცილა 11⁄4  ჭიქა შაქრის პუდრა რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.გააცხელეთ ღუმელი 95°C-მდე. ბეზეს მომზადების მთავარი საიდუმლო დაბალ ტემპერატურაზე მისი ხანგრძლივი ცხობაა. საცხობ ფირფიტას მოაცხეთ ცოტაოდენი კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი. 2.გათქვიფეთ კვერცხის ცილა(ოთახის ტემპერატურის)...
რეცეპტის ინგრედიენტები 3   ს/კ გამხმარი რეჰანი 3   ს/კ გამხმარი ორეგანო 3   ს/კ გამხმარი ოხრახუში 1   ს/კ ნივრის ფხვნილი 1   ჩ/კ ხახვის ფხვნილი 1   ჩ/კ გამხმარი ქონდარი 1   ჩ/კ გამხმარი როზმარინი ჩ/კ შავი პილპილი ჩ/კ წითელი წიწაკის ფანტელები რეცეპტის მომზადების საფეხურები...
634
რეცეპტის ინგრედიენტები 1   ს/კ მცენარეული ზეთი 1   თავი დაჭრილი ხახვი 4   კბილი დაჭრილი ნიორი 6   ჭიქა წითელი ლობიოს მარცვლები 2   ჭიქა წყალი 3   ს/კ დაფქული ჩილი 4   ჩ/კ მდოგვი 2   ჩ/კ დაფქული ძირა ცოტაოდენი კაიენის წიწაკა 3   ს/კ სოიოს სოუსი 4   ჭიქა ტკბილი...
403
რეცეპტის ინგრედიენტები 2   ჭიქა ყავისფერი შაქარი ჭიქა ტაჰინი ჭიქა რძე 1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი 1   ჩ/კ კაკაო ს/კ ფისტას კაკალი ს/კ ნუში რეცეპტის მომზადების საფეხურები 1.წაუსვით ცხიმი პატარა საცხობ ფორმას. 2.ადუღეთ რძე და შაქარი ღრმა ტაფაში საშუალო ტემპერატურაზე, სანამ არ გასქელდება (წყალში...